Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 podkāstam „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” jauna sezona

No 2. maija Pieci.lv tīmekļa vietnē, Latvijas Radio mobilajā lietotnē un podkāstu straumēšanas platformās klausāma raidieraksta „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” 2. sezona. To veidojis Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš, kurš jaunākajās piecās podkāsta epizodēs sarunāsies ar dažādiem ekspertiem un skriešanas entuziastiem.

Podkāsts „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” ir daļa no Latvijas Radio 5 – Pieci.lv projekta „Pieci.lv podkāstu fabrika”. Tā ietvaros LR5 ētera personības veido raidierakstus par dažādām jauniešu auditorijai interesējošām izklaides un sociālām tēmām. „Pieci.lv podkāstu fabrikas ietvaros tapušais Toma skriešanas podkāsts pērn apliecināja, ka ir vērts radīt saturu, kas mērķēts ne tik plašai, cik ļoti konkrētai mērķauditorijai. Liels prieks, ka Toma entuziasms ne vien nav noplacis, bet pat audzis, un maratona noskaņās esam sagaidījuši otro sezonu. Jau tuvākajā laikā izsludināsim jaunu pieteikšanos podkāstu fabrikai, un šajā reizē iespēja nākt ar savu ideju un pārliecināt par spēju un gatavību to novest līdz klausāmam rezultātam būs pilnīgi ikvienam,” norāda Latvijas Radio podkāstu redaktors – attīstītājs Andrejs Siliņš.

Raidieraksta „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” otrajā sezonā būs klausāmas piecas jaunas epizodes. „Man bija svarīgi šoreiz publiski parunāt ar cilvēkiem, kuri varbūt paši to nezinot vai tieši otrādi – ļoti labi zinot – ir palīdzējuši man pašam spert svarīgus soļus savā skriešanas stāstā. Ikviens no viņiem ir pilns ar ļoti iedvesmojošām idejām, kuras vēlējos, lai izdzird arī Latvijas sabiedrība,” tā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš.

Podkāsta septītajā epizodē Grēviņš sarunāsies ar Samantu The Runner, kura noskrējusi 131 oficiālo maratonu, kas ir lielākais sievietes noskrietais maratonu skaits Latvijas vēsturē. Astotajā epizodē Toms centīsies saprast, ko patiesībā nozīmē organizēt maratonu, jautājot to Latvijas populārākā ultra skrējiena Rīga-Valmiera organizatoram Matīsam Vecvagarim. Devītajā epizodē par skriešanu un veselīgu dzīvesveidu Toms sarunāsies ar fizioterapeiti Antru Putniņu. 10. epizodē Toms izjautās pats savu skriešanas treneri Salvi Gruševu par citu trenēšanu un motivāciju veltīt dzīvi skriešanai. Savukārt 11. epizodē klausītāji varēs dzirdēt sarunu ar U20 atlētu Robertu Glazeru par viņa skriešanas paradumiem un ceļu pretī Latvijas un Baltijas junioru čempiona tituliem.

Podkāsta „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” visas epizodes klausāmas Pieci.lv tīmekļa vietnē, Latvijas Radio mobilajā lietotnē un podkāstu straumēšanas platformās: https://ej.uz/RunajamParSkriesanu

Par Latvijas Radio podkāstiem

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 160 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi: „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu”, podkāsts jauniešiem „5 zem 25”, raidieraksts par karu Ukrainā „Drošinātājs” un „Предохранитель” krievu valodā, sarunas jauniešiem par dzīves jēgu “Kā ir būt”, mentālajai veselībai veltītais podkāsts “Vai tas ir normāli?”, podkāsts par podkāstiem Latvijā “Raidnīca”, sarunas par emocionālo un garīgo veselību caur mākslinieku pieredzes stāstiem “Mākslinieks pie mikrofona”, latgaliešu literatūrai veltītais podkāsts “Puslopys”, audio stāstu krājums “100 deči Latvijai”, kā arī pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā „Dokumentārijs”. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu krievu valodā, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu “В гостях у книжки” un zinātnei veltīto “Природа вещей”. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv