Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Iznākusi grāmata bērniem „Kur rodas milti” - tā stāsta par graudu audzēšanu, pārstrādi miltos, no kuriem vēlāk top picas, smalkmaizītes, makaroni, kas ir īpaši iecienīti bērnu un jauniešu vidū. Grāmatā arī piedāvāta recepte, kā no miltiem pagatavot garšīgas pankūkas. Ģimenes studijā interesējamies, vai pankūkas tomēr izskaužamas no ēdienkartes, ja pagatavotas no baltajiem miltiem, un vai citi milti veselīgāki par ierastajiem. Diskutē pārtikas zinātnes doktore, grāmatas “Kur rodas milti" autore Kristīne Jacino, uztura speciāliste Lizete Puga un šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.
Kristīne Jacino atklāj, ka grāmata radusies no stāstiem savam dēlam par lietām, kuras pati pārzina. Un viņa zina daudz par pārtiku. No nelieliem stāstiem dēlam radās projekts un tā rezultāts ir grāmata.
Bet runājot par miltiem un dažādu miltu izstrādājumiem, raidījuma Ģimenes studija viesi pārliecināti, ka uzturam jābūt dažādam. Šobrīd ir daudz iespēju meklēt un iepazīt alternatīvas, izzināt, eksperimentēt un dažādot ēdienkarti. Protams, labāk ir uzturā lietot pilngraudu miltu izstrādājumus, bet sava vieta ikdienas uzturā ir arī baltajiem miltiem un ēdieniem no šiem miltiem.
Viennozīmīgu nē baltajiem miltiem nesaka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas alergoloģe Regīna Pakalne.
Kristīne Jacino sola arī citas izzinošas grāmatas par pārtikas produktiem.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X