Zane Volkinšteine un Artūrs Punte ir divi radoši cilvēki, kurus savulaik kopā savedusi tā arī nepublicēta intervija žurnālam. Tagad viņi ir piecus gadus vecās Undīnes vecāki, Artūrs ir dzejnieks, apvienības “Orbīta” dalībnieks, Zane, agrāk kultūras žurnāliste, tagad strādā par komunikācijas menedžeri Rīgas Cirkā. Pie viņiem daļu laika dzīvo arī Artūra meita Patrīcija, kas šogad beidz pamatskolu un pošas mācībām Rīgas Dizaina mākslas vidusskolā. Patrīcija domā apgūt reklāmas dizainu un ir aizrāvusies ar teātri.Viņai arī patīk zīmēt, tāpat meitene raksta dzejoļus un spēlē čellu. Mazā Undīne, kas apmeklē bērnudārzu, kā arī Cirka skolu un ir uzsākusi arī mācībās mūzikas skolas sagatavošanas klasē, ar savu vijoli nodrošina sarunas skanisko fonu.

Zane pārliecināta, ka bērniem jādod iespēja piedzīvot dažādas lietas un pulciņus un nekādā ziņā nevajag izdarīt secinājumus pēc pirmās nodarbības, bet arī nevajag cīnīties, ka bērnam jāsasniedz vecāku uzstādīti rezultāti. Patrīcijai ir daudz un dažādas intereses un arī Undīne jau ir pamēģinājusi tautasdejas un pazīst sūro dejotāja dzīvi. Bet mūzikas skolā viņa iestājusies gandrīz nejauši. Ritms un mūzika Undīnei vienmēr ir bijis apkārt, kaut vai tāpēc, ka Artūrs ikdienā arī darbojas ar skaņa. Mājās ir pat vadu istaba, kur ir dažādi pašizgudroti instrumenti, skaņu sistēmas, elektromotori, ko saslēdzot kopā, bumbiņas ripo un atsitas un rodas mūzika.

"Paredzu tikko prasmes būs gana augstas, taps kāds muzikāls projekts," vērtē Zane.

Artūrs gan bilst, ka pie tā mērķtiecīgi nestrādā.

Sarunas laikā ģimenes virtuvē tikmēr top ātras veģetāras vakariņas – turku zirņi ar tofu un rīsiem jeb

Veģetārā bezrecepte

Katliņā sviestā (vai kokosriekstu eļļā) apcep rīsus. Pieber nedaudz čilli un kariju, pielej ūdeni aptuveni divreiz vairāk nekā rīsu. Pievieno sāli un liek katlam virsū vāku un vāra līdz rīsi mīksti. Pannā apcep kubiņos sagrieztu tofu sieru, kam pievieno turku zirņus, visu apsautē un pārslaka ar saldo krējumu (Zane lieto 10% "kafijas" krējumu) vai kokosriekstu pienu, pievieno sāli. Var papildināt ar spinātiem vai dārzeņiem pēc savas gaumes. Pasniedz ar rīsiem.

Gatavojot Zane stāsta, ka vakariņās visi četri cenšas sanākt kopā. Viņa bilst, ka labprāt gatavot, kād paši sapulcējas vai, ja kāds atnāk viesos. Bet ikdienas gatavošanas rutīna, kad viena ēdienreize beidzas un jau jādomā par nākamo, nav domāts viņai.

Zane labprāt gatavo “bezrecepšu ēdienus”, pamatā ir kāds viens produkts, piemēram, turku zirņi, ap kuru veidojas ēdiens. Lielākoties viņi ir veģetārieši.