Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ēdināšana skolās vienmēr bijis "karsts" temats. Visbiežāk diskutēts, kāpēc daudzi bērni skolā pagatavoto ēdienu, kas nereti pārtop par atkritumiem, un kā maltīšu pagatavošanai paredzēts pārāk mazs finansējums, lai ēdiens patiešām būtu sātīgs un garšotu lielākajai daļai bērnu. Bet šoreiz kopā ar studijas viesiem skaidrojam, kādi noslēpumi ir to ēdinātāji rīcībā, kuriem izdodas ik dienu skolēnus iepriecināt ar garšīgām, veselīgām un patiešām daudzveidīgām maltītēm.

Raidījuma viesi: uztura speciālistes un Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas valdes locekles Olga Ļubina un Juta Golubova, pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta un Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas pārstāvis Jānis Meija.

Ierosme šai sarunai ir Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas aicinājums vecākus pieteikt savu bērnu skolu konkursam "Labākais skolu ēdinātājus Latvijā". 

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija (LDUSA) aicina vecākus pieteikt savu bērnu skolu konkursam “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā”, lai noteiktu vislabāko ēdinātāju, tādējādi aktualizējot bērnu maltīšu kvalitāti skolās.

Vecāki ir aicināti skolas konkursā pieteikt līdz 28. februārim, lai pēc tam visbiežāk pieteiktajām skolām LDUSA varētu lūgt atsūtīt nedēļas ēdienkartes paraugu un foto, ko izvērtēs konkursa žūrija. Uzvarētāji tiks noteikti sešās nominācijās jeb Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē, Latgalē, Rīgā un visā Latvijā kopumā.

Skolu iesniegtās ēdienkartes tiks vērtētas pēc vairākiem kritērijiem, tostarp pēc atbilstības Ministru kabineta noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”, vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus.