Ziemassvētkos Ģimenes studija dodas ciemos pie Līgas un Raimonda Brodužiem uz Ķekavas novada Plakamciema Mežauļu mājām. Viņi audzina divas meitas Maiju un Martu un, kā paši saka, - dzīvo mežā. Dzīvot mežā Broduži ievēlējušies, jo tur ir mierīgi, var atpūsties no pilsētās dunas, bet stāsts par Rīgas jauniešu nonākšanu aizaugušā vietā Misas upes krastā esot garš un sarežģīts, tāpēc uzklausām tā īso versiju. Tagad Līga muzicē divās folkloras kopās, aktīvi iesaistās vietējās kopienas dzīvē un savā saimniecībā "Dabas zirgi" pulcina ap sevi domubiedrus, kam rūp zirgu labklājības jautājumi. Līga cer, ka viņas veidotais uzņēmums būs pirmais dzīvnieku aizsardzības uzņēmums Latvijā ar sociāla uzņēmēja statusu.

Sarunas laikā top arī divi ģimenes iecienīti ēdieni.

Brodužu ģimenes (“smirdīgā”) svētku vista

Sastāvdaļas: 3 vistas filejas, 2 ēdk. kartupeļu cietes, 2 ēdk. sojas mērces, 1 olas baltums, eļļa cepšanai.

Mērcei: pāris glāzes vīna un pūdercukurs pēc garšas.

Pagatavošana: Vistas fileju sagriež gabaliņos, pievieno cieti, sojas mērci un olas baltumu, apmaisa. Gabaliņus apcep eļļā, noņem no pannas. Pannā esošajai eļļai pievieno sarkanvīnu (vēlams, sausu), uzkarsē, ļauj nedaudz novārīties un pieber pūdercukuru, maisa, līdz masa kļūst ķepīga un tajā iejauc apceptos vistas gabaliņus.

Līgas saldais

Blenderī gaisīgā masā sakuļ banānus, skābo krējumu un biezpienu. Pasniedz ar atdzesētu ķīseli.