Ģimenes studija dodas ciemos pie trīs bērnu vecākiem Agneses un Edvīna Oļševskiem Valgundē. Visi aktīvi izdzīvo ikdienu darbos, gan arī reizēm atļaujoties darīt to, kas sagādā vislielāko prieku, - ceļojot, lasot grāmatas un gatavojot ēst. Tas, kā izrādās, vislabāk padodas Agneses vecākajai meitai Luīzei. Viņa kopā ar vecākiem vairs nedzīvo, bet gaidot ciemos Latvijas Radio, gatavo bezē ruleti. Ienākot virtuvē, smarža vienkārši apbur.

“Darba dienās grafiks traks, katrs savā ritmā,” atzīst Agnese. Visi kopā cenšas sanākt pie kopīga pusdienu galda sestdienās un svētdienās.

Tētis Edvīns ir devies komandējumā. Viņš ir saistīts ar veterinārmedicīnu un strādā Pārtikas un veterinārajā dienestā. Agneses ikdiena ir saistīta ar darbu Agnese strādā Jelgavas biznesa inkubatorā, viņa stāsta, ka palīdz attīstīt biznesa idejas. Anna un  Pauls ir skolēni, Luīze - studente un jaunā uzņēmēja.

Agnese, raksturojot bērnus, atzīst, katram ir savas intereses: Luīzei – māksla, Annai – mūzika, Paulam – programmēšana.

“Kādreiz domāju, kā vieniem vecākiem ir tik dažādi bērni. Luīze ir ļoti prātīgā, nosvērta, visu apdomā. Pauls ir ļoti emocionāls, bet viņš to neizrāda, Anna ir ļoti pļāpīga, viņai patīk uzņemt draugus un draudzenes, pašai ciemoties,” stāsta Agnese.

Viņa arī uzskata – katrs bērns māca, kā mīlēt bērnus. Esot vecākam mainās arī pieeja, neuztraucies par sīkumiem, vairāk ļaujies, izbaudi. “Ar katru bērnu arvien vairāk saproti, ko nozīmēt mīlēt,” vērtē Agnese.

“Ģimene svarīga, bērni, mīlestība, savstarpējā cieņa. Varbūt tāpēc, ka nākam no šķirtām ģimenēm, mēs zinājām, ka negribam, lai bērni aug pie viena no vecākiem. Tas likās ļoti svarīgi,” par savas ģimenes vērtībām stāsta Agnese. “Mani uzaudzināja vecāmamma, es redzēju, kā ir, kad nav mammas, kas sagaida mājās. Man gribējās, lai maniem bērniem tas būtu, laikam tā vēlme bija tik stipra, ka vienkārši cīnies par to. Ar laiku tas veido tik ciešas saiknes, ka nesaproti, kā var būt savādāk. Tas dod spēku. Es arī vienmēr bērniem mācu, lai kā jūs strīdētos, tev nebūs tuvāka cilvēka par māsu vai brāli. Kad izaugsiet lieli, tie būs tie, kas palīdzēs.”

Nu arī laiks bezē ruletei. Luīze uzskata, ka tā ir recepte iesācējiem.

Bezē rulete

Ruletei: 4 olas baltumi, 250g cukurs, 1/2 tēj.k. vanilīna cukurs, sauja mandeļu skaidiņas.

Krēmam: 250g Mascarpone, 100g saldā krējums, 1-2 ēd.k. pūdercukurs, ogas vai ievārījums pēc garšas.

Pagatavošana: Krāsni sakarsē 180 grādus karstu.

Bļodā puto olu baltumus. Pamazām pievieno cukuru un puto, līdz cukurs pilnībā izkusis. Olbaltumu smērē uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzina to un uzber mandeļu skaidiņas. Liek cepties krāsnī uz 12 minūtēm, pēc tam pamazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes.

Pēc cepšanas bezē plāksnei uzreiz pārklāj pāri dvieli un ļauj atdzist. Pēc tam apgriež otrādi, ar cepamo papīru uz augšu.

Tikmēr pagatavo krēmu. Mascarponi samaisi kopā ar pūdercukuru un saldo krējumu. Saputo, līdz izveidojies viendabīgs krēms. Kad rulete atdzisusi, tai noņem cepamo papīru, pāri smērē krēmu, saber odziņas vai ievārījumu un rullē ciet. Pārber ar pūdercukuru.