Ģimenes studija ciemojas pie Daces un Arņa Salnājiem, kas dzīvo Jūrmalā un audzina trīs bērnus: četrgadnieci Elzu, Pēteri, kuram ir divi gadi, un maijā dzimušo Luīzi.

Televīzijas skatītāji Daci atpazīs kā vienu no raidījuma “Te Karaliste” veidotājiem un, iespējams, atcerēsies arī no "Zelta Zivtiņas" reklāmas seriāla jautrās četrotnes. Arnis ir eksprezidenta Vējoņa kancelejas vadītājs un tieši pateicoties pauzei viņa darba gaitās, šī vasara izvērtusies visiem patīkama, jo tētim radusies iespēja veltīt vairāk laika ģimenei. Piedzīvojuši pārmaiņas līdz ar jaunākās māsiņas ienākšanu ģimenē, Salnāji nolēmuši piestrādāt pie “komandas stiprināšanas” - kopā ar visiem bērniem jūlijā devušies ceļojumā pa Centrāleiropu un sarunā labprāt dalās ar šo pieredzi. Kopīgi gatavojam arī Daces iecienītās itāļu virtuves ģeniāli vienkāršo šedevru - puttanesca mērci.

Putaneska

Sastāvdaļas: 4-5 lieli, gatavi tomāti (var aizstāt ar vienu ~400-500ml konservētu tomātu kārbu), 8 anšovu filejas eļļā, 2 daiviņas ķiploka, krietna šļuka olīveļļas, olīvas, oregano, svaigi pētersīļi, pēc izvēles – kaperi un cietais siers.

Tomātus griež horizontāli uz pusēm un rīvē uz rupjās rīves, lai atdalītu mīkstumu no mizas. Katlā ar biezu dibenu olīveļļā apcep sasmalcinātu ķiploku, pievieno anšovu filejas, kas drīz izšķīst. Lej klāt tomātu masu, ļauj visam sautēties,lai samazinās šķidruma daudzums. Kad mērce sabiezējusi, to papildina ar sagrieztām olīvām, ja vēlas sāļāku garšu, var pievienot arī kaperus.

Mērci pasniedz ar tajā iemaisītu, iepriekš novārītu pastu, var pārkaisīt ar sakapātiem pētersīļiem un rīvētu cieto sieru.