Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Pastāv viedoklis, ka kotletes ir ēdiens, ko var ēst tikai mājas. Un vispār, neviens tās negatavo tā, kā mamma vai vecmāmiņa. Un aizejot īsto kotlešu meistaram, vairs nav iespējams piedzīvot to īsto garšu. Par mājas virtuves šarmu, pareizo kotlešu receptēm un to, kā mainās attieksme pret mājās gatavotu ēdienu, saruna Ģimenes studijā.

Sarunājas pavārs Normunds Baranovskis, sertificēta uztura speciāliste Guna Bīlande un antropologs, LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes pētnieks Kārlis Lakševics. Ierakstā uzklausām ēdienu kultūras pētnieci Astru Spalvēnu.

Kotletes ir viens no iecienītākajiem ēdieniem, īpaši ģimenēs ar bērniem, jo bērniem parasti garšo kotletes, tās ir salīdzinoši ātri pagatavojamas un pāri palikušās var izmantot nākamajā dienā kā kotlešu maižu sastāvdaļu. Kkotletēs var ieslēpt dārzeņus, piemēram, kabačus, kurus bērni nelabprāt ēd, un kotletes var būt ne tikai ikdienas maltītes sastāvdaļa, tās var greznot arī svētku galdu īpaši pagatavotas, kuras vienmēr izdodas vecmāmiņai. Un vai mājās gatavots ēdiens joprojām dominē mūsdienu virtuvēs?