Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Dombrovski ir mālpilieši. Par viņiem noteikti var teikt – savas puses patrioti, ģimene, kas kārtējo reizi pierāda, ka paveikt var daudz. Vajag tikai gribēt un darīt. Viņu sēta pagājušā gadā atzīta par sakoptāko Mālpilī. Raidījumā viņi arī piedāvā "spēcīgas" receptes. Viņi, ja ēd torti, tad tādu kārtīgi smeķīgu. Mammas Karīnas aknu torti iecienījusi ne tikai ģimene, bet arī draugi un paziņas. Kā pagatavot šo torti un vēl sātīgu karbonādes "šmori", stāsta tētis Nauris, mamma Karīna kopā ar divām no trim meitām - Aleksandru un Elīzu. Vecākā meita Anna ieraksta brīdī nav mājās.

Aknu torte

Vajadzēs: 1,2 kg cūkas aknas, sīpolus, ķiplokus, olas, sāli piparus un maizi, majonēzi, dilles, krējumu.

Gaļasmašīnā samaļ aknas, sīpolus. Pievieno sāli, divas ķiploku daivas, piparus, maizi, olas. Samīca vijīgu masu un pannā cep lielu plānu plāceni (tāpat, kā cep aknu plāceņus). No šī masas daudzuma sanāk piecas plāksnes. Pirmā, kā likums, neizdodas pārāk veiksmīga, to tad izmanto dekorēšanai.

Kūkas krēms: sajauc majonēzi ar dillēm un krējumu.

Liek aknu plāksnes citu virs citas, pa starpām smērē majonēzes krēmu. Atstāj ievilkties un sasūkties apmēram pusi dienas. Vislabāk aknu kūku ir gatavot iepriekšējā vakarā un tad baudīt nākamā dienā.

Dekorē, ar ko sirds kāro.

Kakla karbonāde sinepju mērcē

Izklapē karbonādi, saber ar sāli pipariem garšvielām. Apcep no abām pusēm. Liek katlā ar ūdeni un sautē.

Pannā zeltaini brūnus apcep sīpolus, pievieno miltus un visu apbrūnina. Tad pieliek sinepes, pielej saldo krējumu un ļauj, lai mērce "uzmet burbuli". Ar sagatavoto mērci pārlej sutināto gaļu.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.

Salāti

Ķīnas kāposts, rīvēts burkāns, pāris saujas saulespuķu sēklu, majonēze. Kāpostu sakapā, berkānus sarīvē, visas sastāvdaļas samaisa kopā.