Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Uzturs izglītības iestādēs – cik tas veselīgs un vai bērni to labprāt ēd, vienmēr bijusi karsta tēma. Lai gan pastāv speciālistu sastādīti ieteikumi veselīgam uzturam bērniem dažādos vecumposmos un lai gan ir izstrādāti normatīvie akti par uztura normām, kas, piemēram, bērnudārzniekam būtu jāliek uz šķīvja brokastīs, pusdienās un launagā, no bērnu vecākiem aizvien dzirdami komentāri par pārāk saldu, vienveidīgu, pat nekvalitatīvu ēdienu. Sūdzības ir piemēram, par pārāk lielu ogļhidrātu patēriņu, tostarp baltmaizi un makaroniem, un pārāk mazu šķiedrvielu daudzumu. Kā normatīvie akti un speciālistu ieteikumi iet roku rokā ar to, ko bērnudārziem nodrošina ēdināšanas uzņēmumi, un vai bērnudārzs var atteikties no konkrētā ēdinātāja, ja pakalpojums nav apmierinošs?

Ģimenes studijā diskutē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga, Veselības ministrijas Veselības veicināšanas un atkarību profilakses nodaļas vadītāja Inga Birzniece, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes, Izglītības atbalsta nodaļas galvenā speciāliste-eksperte Ingrīda Millere, ēdinātāju pārstāvji - Madara Rutkovska, uzņēmuma "Amdaram" dibinātāja un vadītāja, un Guntis Bredovskis, uzņēmuma "Baltic Restaurants Latvia" servisa direktors, valdes loceklis.