Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ar sieru un šķiņķi pildīta cūkgaļas karbonāde un halvas parfē ar plūmju mērci – šos ēdienus "Ģimenes studijā" gatavo piecas Rudovsku ģimenes sievietes no Engures.

Rudovsku ģimenes sievietes piedāvā (visi ēdieni paredzēti 15 ēdājiem)

Krāsnī cepti jaunie kartupelīši ar raudeni

Sastāvdaļas: 3 kg kartupeļi, 100 olīveļļa, 100 g sviests, sāls pēc vajadzības, -raudene.
Pagatavošana: jaunos kartupeļus nomazgā un nosusina. Apviļā eļļā un sviestā. Pārbārsta ar sāli un raudeni (ja tā svaiga, jāņem mazāk). Cep cepeškrāsnī, līdz gatavi.

Pildīta cūkgaļas karbonāde ar sieru un šķiņķi, panēta kukurūzas pārslās

Sastāvdaļas: 1,5 kg cūkgaļas karbonādes, 400 g siera, 400 g kūpināta šķiņķa, sāls, pipari, sinepes, 400 g eļļa. Panēšanai: 200 g miltu, 10 olas, 500 g kukurūzas pārslas bez cukura.

Plāni izklapētu karbonādi apsmērē ar sinepēm, apbārsta ar sāli, pipariem un tajā pilda gabaliņos sagrieztu šķiņķi un sarīvētu sieru. Aizrullē. Panē miltos, olā un tad kukurūzas pārslās. Cep uz pannas vidējā temperatūrā. Lai labāk izceptos, pannai liek virsū vāku.

Halvas parfē ar plūmju mērci

Sastāvdaļas parfē: 700 g saldais krējums, 3 olu dzeltenumi, 50 g cukurs, 100 g ūdens, 200 g halva, 50 g dzērvenes, 50 g grauzdētas mandeles.
Sastāvdaļas plūmju mērcei:1 kg plūmes, 150 g vīns, 100 g ūdens, 200 g brūnā cukura.

Saputo putukrējumu (bez cukura). Pievieno sadrupinātu halvu, sasmalcinātas, apceptas mandeles un kaltētas dzērvenes. Vāra sīrupu no apmēram 100 g ūdens un 50 g cukura. Tad olu dzeltenumus saputo kopā ar sīrupu. Ar sīrupu saputotos olu dzeltenumus iecilā iepriekš saputotajā saldā krējuma masā. Liek folija trauciņos un saldē saldētavā.
Gatavo plūmju mērci. Vārošam ūdenim pievieno brūno cukuru. Pavāra. Tad pievieno atkaulotas, četrās daļās sagrieztas plūmes. Vārīšanās beigās pievieno nedaudz vīna un vēl vāra, kamēr tas iztvaiko. Vēlams, lai plūmes paliek redzamas, nevis izšķīst „putrā”.