Strantu ģimene – Inese un Ivo un viņu četri bērni Kārlis, Jānis, Laima un Emma, gaida Ziemassvētkus pušķojot egli, cepot piparkūkas, paši gatavojot konfektes un sapņojot par Ziemassvētku dāvanām.

Inese un Ivo Stranti ir Klusuma skolas idejas autori un realizētāji. Viņi piedāvā pabūt klusumā ar sevi, apzināties sevi. Māca arī pedagogus un viņu piedāvātās nodarbības ir mūsu steidzīgajā laikā.

Ineses Strantes kotletes

Vajadzēs. 1 kg maltās gaļas (cūkas vai vistas), ½ kukulītis baltmaizes, 4 olas, 1-2 sīpolus, nedaudz auksta sviesta, sāls, pipari pēc garšas, rīvmaize.

Baltmaizi izmērcē pienā. Sīpolus sagriež un sacep uz pannas. Pie maltās gaļas piemīca izmērcēto maizi, pieliek saceptos sīpolus un arī sviesta gabaliņus(aukstu sviestu sagriež nelielos kubiņos un iemīca kotlešu masā). Pievieno sāli un piparus pēc garšas un veido kotletes. Tad tās apviļā rīvmaizē un ieliek uz apmēram 15 minūtēm ledusskapī . Izņem, apcep uz pannas. Liek cepeškrāsnī un vēl pacep apmēram 15 minūtes 180 grādos.

Pašu gatavotas konfektes

Sadrupina “Selgas” cepumus (klasiskos) un piejauc iebiezināto pienu. Pievieno kakao pulveri (bagātīgi). Kārtīgi samaisa. Masai jābūt tādai, lai ar rokām var izveidot bumbiņas, kuras apviļā žāvētu augļu gabaliņos un citos „labumos”, lai katra bumbiņa kļūtu skaista un krāsaina. Liek konfekšu trauciņos un uz brīdi ievieto ledusskapī.

Otrs variants: iebiezināto pienu sajauc ar kokosa skaidiņām. Veido bumbiņas. Var apviļāt kokosa skaidiņās. Tālāk rīkojas tāpat kā pirmajā variantā.