Nedēļas nogalē gaidāmās Tēva dienas priekšvakarā viesojamies Indrēvicu ģimenē Rīgā. Tētis Kaspars ir bungu un dūdu grupas „Auļi” dalībnieks. Indrēvicu ģimenes virtuvē dēli Jurģis un Toms, piedaloties mammai Baibai, cep savu iecienīto peperoni picu, savukārt, sarunā vairāk akcentējam ģimenes, kā arī tēvu un dēlu kopā būšanu gan ikdienā, gan svētkos.

 „Ir tāds stingrs un pa brīžam arī labs. Viņš mums daudz ko pērk, Ziemassvētkos dāvina labas dāvanas,” tēti raksturo jaunākais dēls Toms.

 „Viņš daudz strādā, iet uz mēģinājumiem, skatās televizoru, ja ir laiks,” par tēta ikdienu bilst vecākais dēls Jurģis.

Jurģis  mācās 5.klasē Rīgas Angļu ģimnāzijā, bet Toms 2. klasē Friča Brīvzemnieka pamatskolā. Lielais brālis nodarbojas ar airēšanu un sapņo kļūt par pavāru, kuram būs savs restorāns, kur katrs ēdiens no savas valsts. Un brālis varētu tur vest savu futbola biedrus. Jo Toms, savukārt, nodarbojas ar futbolu un viņa sapnis ir kļūt par futbola zvaigzni.

Par sevi Kaspars atklāj, ka mūzika ir viņa hobijs, kas aizņem daudz laika. Ikdienā viņš strādā Nacionālajos bruņotajos spēkos Militārā policijā. Otrā dienas puse parasti ir veltīta bungu un dūdu grupai „Auļi”, grupai, kurā viņš muzicē no pašiem tās pirmsākumiem. Kaspars spēlē bungas no darbojas arī ar menedžmentu. „Auļos” muzicē arī Kaspara brālis Gatis, viņš ir dūdinieks.

„Auļi” ir izdevusi albumu „Senču balsis” un tagad gatavojas koncerttūrei, kas sāksies 11.septembrī.

„Pēdējā laikā es neko daudz nemāku, es tikai dziedu. Dziedu ar maziem bērniem, ar tādiem kas vēl neiet skolā visādos bērnudārzos,” par sevi smejoties saka Baiba. Viņa ar mūziku ir saistīta gan darbā, gan brīvajā laikā, jau 26 gadus viņa muzicē folkloras kopā "Laiksne". Viņa arī atklāj gardas ābolkūkas recepti.

Jurģis arī apliecina savas intereses pavārmākslā, paralēli sarunai top viņa iecienīta pica.

Jurģa pica ar peperoni

Ņem paciņu ar gatavo picas mīklas maisījumu, pievieno norādīto ūdens un eļļas daudzumu. Kad mīkla sajaukta un pamatīgi izmīcīta (var izveidot bumbu un to pamētāt!), to plāni izrullē. Pārklāj ar tomātu mērci, pārber rīvētu sieru un liek iecerēto garnējumu – Jurģis izvēlējās salami desu. Cep cepeškrāsnī un cenšas nepiededzināt!

Karaliskā ābolkūka

Sastāvdaļas: 200 g miltu, 3-4 ēdk cukura, 150 g sviesta, 1 paciņa cepamā pulvera, 300 g krējuma, 2-3 olas, 1 ēdk kartupeļu cietes.

Pagatavošana: Samīca miltus, cukuru un sviestu drupenā konsistencē. 2/3 no mīklas izlīdzina cepamajā pannā un liek krāsnī uz 15-20 minūtēm 190 grādos. Sagriež ābolus. Sakuļ krējumu ar olām, pievieno kartupeļu cieti. Ņem apcepto mīklas pamatni, pārber ar āboliem, pārlej sakulto masu un uzdrupina drumstalas no atlikušās mīklas daļas. Cep apmēram stundu. Atdzesē, var pārbērt ar pūdercukuru.