Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Zaļais kokteilis, pašas gatavota šokolāde, cepeškrāsni cepti dārzeņi un zaļo lapu salāti ar kazas sieru - tādu ēdienkarti Ģimenes studijā piedāvā trīs draudzenes - veselīga dzīvesstila bloga laimigiecuksti.lv autore Līga Andžāne, žurnāla "Shape" galvenā redaktore Sanda Krasta un studijas "Urban Yoga" dibinātāja Liene Krauze-Luste. Viņas arī ikdienā gatavo veselīgus ēdienus, sporto un meklē savu laimīgas dzīves formulu.
Ziemas zaļais kokteilis
Sastāvdaļas. Krietna sauja spinātu, 1 banāns, 1 mazs avokado (vai puse lielā), 1 ābols, 1 laima sula, 1-1,5 glāzes dzeramā ūdens, 1 ēdk. maltu linsēklu, 1 tējk. spirulīnas, 1 tējk. jebkura cita uztura bagātinātāja
Pagatavošana. Liec blenderī gabaliņos sagrieztu ābolu, banānu, avokado un spinātus. Ja spinātu lapas ir lielas un kātiņi stingri, sakapā tos. (Var iztikt arī tikai ar banānu vai avokado – abi dod kokteilim sātīgumu un biezāku struktūru).
Ieber superproduktus jeb uztura bagātinātājus pēc savas izvēles. Pievieno laima sulu un ūdeni. Visu sablendē viendabīgā kokteilī un dzer tūdaļ pēc pagatavošanas.
Šo ziemas kokteiļa recepti var variēt savas gaumes, atkarībā no pieejamajiem produktiem.
Šoklādes konfektes
Sastavdaļas. 2/3 glāzes kausētas kokosriekstu eļļas, 2 ēdk. brūno rīsu (vai agaves) sīrupa, 4 ēdk. raw kakao pulvera, 2 ēdk. mandeļu vai lazdu riekstu sviesta, 1 tējk. kanēļa, 3-4 tējk. kokosriekstu skaidiņu, 2 ēdk. godži ogu.
Pagatavošana. Sajauc bļodā kausēto kokosriekstu eļļu, kakao pulveri, saldinātāju, riekstu sviestu, kokosriekstu skaidiņas un kanēli. Visu labi samaisi.
Lej šokolādi mazās papīra formītēs vai speciālā konfekšu formā. Ja mājās nekā tāda nav, taisi šokolādes tāfelīti, ielejot masu plastmasas kastītē apmēram pirksta biezumā.
Kad šokolāde ielieta, katrā konfektē (vai vienmērīgi pa visu šokolādes tāfelīti) ieliec godži ogas un viegli iespied iekšā. Liec ledusskapī sacietēt. Ja nav pacietības – liec saldētāvā.
Salāti
Salātu maisījums (spinātu lapiņas, biešu lapiņas, rukola), kazas siers. Mērci gatavo no labas olīveļļas, pēc garšas pievienojot svaigi spiestu citrona sulu, svaigi maltus piparus un jūras sāli.
Krāsnī cepti dārzeņi
Ar cepampapīru vai foliju izklātā pannā izkārto nomizotus un daiviņās vai nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, saldos kartupeļus (batātes), burkānus, sarkanos un/vai baltos sīpolus, kā arī šķēlēs sagrieztas bietes, strēmelītēs sagrieztu dzelteno papriku un uz pusēm pārgrieztas ķiploka galviņas. Izvēlas pēc iespējas krāsainākus dārzeņus.
Mērcei nelielā silta ūdens daudzumā izkausē ēdamkaroti medus un pievieno sāli, piparus, olīveļļu, kā arī citas garšvielas pēc izvēles - piemēram, čilli vai paprikas pulveri. Ar šo maisījumu apslaka vai aplaista dārzeņus un cep krāsnī 180-200 grādos, kamēr dārzeņi mīksti un gatavi. Atkarībā no krāsns un izvēlētā režīma, dārzeņi būt gatavi aptuveni 35-45 minūšu laikā.
Cepšanas laikā dārzeņus var apmaisīt ar lāpstiņu, lai tie vienmērīgi apcepas no visām pusēm. Pēdējās 5 minūtes ar uzgriezt grilla režīmu, lai veidotos kraukšķīgāka virskārtiņa.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Komentāri (2)
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X