Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


1200 kilometri jeb pusotrs miljons soļu, 500 dabas, vēstures un kultūras pieminekļi, 35 metrus augstas klintis un palieņu pļavas. To un daudz ko citu piedāvā Jūrtaka, ko varot veikt 60 dienās. Kas ir Jūrtaka un kāds tai sakars ar Portugāli, raidījumā Kā labāk dzīvot iepazīstina asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente Asnate Ziemele, Jūrtakas gājēji Edgars Haritonovs un Baiba Kalniņa, veikuši jau 2/3 no Jūrtakas, kā arī brīvdienu mājas “Lēveri” saimniece Līga Badūne, kura arī pati ir Jūrtakas gājēja. Sazināmies arī ar aktīvu tūristu, Vidzemes augstskolas docentu, tūrisma un vides ekspertu Juri Smaļinski, kurš ir veicis visu Jūrtakas maršrutu.

Jūrtaka ir garās distances pārgājienu maršruta E9 daļa gar Baltijas jūras piekrasti, kas sākās pie Lietuvas-Latvijas robežas Nidas ciemā Latvijā un finišē pie Tallinas ostas Igaunijā, maršruts ir veicams abos virzienos un Tallina var būt arī starta punkts. Taka ir sadalīta pa dienām un grūtības pakāpēm, kas ļauj ik vienam izvēlēties sev piemērotāko distanci. 

Maršruta gaita: Nida – Liepāja – Ventspils – Kolkasrags – Jūrmala – Rīga – Saulkrasti – Ainaži – Ikla – Pērnava – Virtsu – Lihula – Hāpsala – Paldiski – Tallina.

Asociācija “Lauku ceļotājs” 14.septembrī doties apmēram 14 km garā sezonas noslēguma pārgājienā no Lepeninas Igaunijā līdz Ainažiem.

Plašāka informācija par piekrastes gājēju ceļu Jūrtaka internetā.