Latvijas bioloģiskās lauksaimniecības asociācija un kampaņa “BioLoģiski!” aicina 22. septembrī atzīmēt Bioloģiskās pārtikas dienu.  Par šīs dienas mērķiem un bioloģiskās pārtikas perspektīvām pašmāju tirgū, saruna raidījumā Kā labāk dzīvot. Raidījuma viešņas: uztura speciālists Eva Kataja, bioloģiskā zemniece Gundega Jēkabsone un tiešās pirkšanas pulciņa dalībniece, kas lieto bioloģisko pārtiku, Anete Jaudzema.

Ir divi aspekti, kas motivē izvēlēties bioloģisko pārtiku, – paša un ģimenes locekļu veselība un vides jautājumi, jo bioloģisko produktu iegūšana ir videi daudz draudzīgāka.

Lauksaimnieki, kas audzē bioloģisko produkciju, nelieto sintētiskos minerālmēslus, ķīmiskos pesticīdus, arī veterinārijā viņiem ir daudz stingrāki noteikumi, profilaksei nedrīkst lietot antibiotikas. prioritāri jāizvēlas fito preperāti ārstniecībai. Arī lopbarība, ko izmanto, ir audzēta bioloģiski.