Viegli audzējami dārzeņi, kas nerada galvassāpes, ir pupiņas, kā arī kabači un patisoni, atzīst eksperti raidījumā Kā labāk dzīvot.

Latvijas Lauku  konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vecākais speciālists  dārzkopībā agronoms Māris Narvils atzīst, ka viņš ir par dažādību, un dārzā jābūt kāpostiem, bietēm, burkāniem gurķiem, sīpoliem, arī kādiem garšaugiem, ķirbim un kabacim.

Pūres dārzkopības centra vadošā pētniece Līga Lepse iesaka audzēt arī edamami. Tas ir jauns dārzenis, soja, kas ēdama nenobriedušā stadijā.

Arī Līgas Lepses padoms ir audzēt daudzveidīgus dārzeņus, censties ievērot augu seku – vienas dzimtas augus vienā vietā nestādīt biežāk kā reizi trīs gados. Arī nesastādīt pārāk tuvu stādus citu citam.

Dārzniece Sabīne Klasa-Glasa, kura šobrīd atrodas Zviedrijā, stāsta, ko šajā zemē augsne ir nabadzīga un cilvēki piemājas dārzos veido tādas kā smilšu kastes un tajās audzē salātus, lokus, gurķus, ķiplokus, varbūt kāds arī ķirbjus.