Turpinām stāstīt par cilvēkiem, kas Latvijas laukos iet savu īpašo ceļu. Šonedēļ dodamies uz Kurzemi, kur viesosimies strausu fermā „Nornieki” Snēpeles pagastā, lai vairāk uzzinātu ne tikai par strausu, bet arī kaņepju , garšaugu, zivju audzēšanu un to kūpināšanu.

Arī Kurzemē dzīvo strausi! Ar zemnieku saimniecību “Nornieki” iepazīstina saimnieks Pēteris Gobzemis. Un strausi Latvijas Radio sagaida ar deju

SIA “Jaundzirnavnieki” saimniece Gunta Štroha stāsta par zivju audzēšanu un arī briežu audzēšanu. Viņa savā saimniecībā audzē foreles, kā arī dambriežus un trušus. Un vēl “Jaundzirnavnieku” saimnieki ir mazie vīndari.

IK “Reinis B” īpašniece Alla Bečere lepojas ar savu nodarbošanos – viņa kūpina zivis.

SIA “Miju” īpašniece Ineta Jurķe-Miķelsone iepazīstina, kādus garšaugu maisījumus viņa gatavo no augiem, ko pati arī audzē.

Zemnieku saimniecības “Kaņepvērpji” pārstāvji Līga Funka un Armands Veide sākuši audzēt čili piparus un plāno nākotnē visu ražu pārstrādāt asajās mērcītēs. Protams, ka "Kaņepvērpjos" audzē arī kaņepes un no tām gatavo tēju.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas biroja Kurzemes reģiona "Novada garšas koordinatore" Linda Dūdiņa-Hoiere analizē, kā kurzemes ražotājiem veicas ar kooperēšanos, lai vairāk popularizētu savu produkciju