Raidījuma skanēšanas laikā varat sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Šodien ikvienam Latvijā ir pieejama dažādu zemju virtuve. Rīgā atvērti itāliešu, franču ķīniešu, japāņu, korejiešu un citu pasaules tautu restorāni. Tomēr arvien vairāk cilvēku Latvijā sāk atgriezties pie savu senču kulinārā mantojuma. Par to, cik šis mantojums vērtīgs un cik tad pareizi mūsu senči ēduši, saruna ar uztura speciālisti Lieni Sondori un portāla „Garšīgā Latvija” autoriem Sandru un Valdi Ošiņiem.
Noteikti katrā latviešu dzimtā ir kāda īpaša recepte, ko nodod no paaudzes paaudzē. Mūsu laikmetā reizēm tas varētu būt arī sarežģīti, tomēr ne neiespējami.
Portāla ideja Sandrai un Valdim Ošiņiem ir radusies pirms vairākiem gadiem, īstenojot citu projektu ar mērķi saprast, kāpēc mēs dzīvojam Latvijā. Ekonomisku iemeslu tam nav. Tie iemesli ir vairāk emocionāli. Meklējot dažādos iemeslus, kāpēc cilvēkiem patīk dzīvot Latvijā, kļuvis skaidrs, ka ēdiens ir viens no tiem.
Liene Sondore nepiekrīt tam, ka mūsu senču ēdienus dēvē par pliekaniem. Bijuši dažādi zivju ēdieni un zivju pagatavošanas veidi, gaļa un gaļas ēdieni, ir bijuši graudaugu ēdieni un saknes. Tieši kāds bijis ēdiens pirms simts un vairāk gadiem, šodien nevar uzzināt, bet šķiet, tas bijis sezonāli atbilstīgs un ļoti garšīgs.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X