Zivju ēšanas tradīcijas Latvijā ir gadsimtiem senas. Diemžēl daļa šo tradīciju būs jāmaina vai vai tas jau ir izdarīts spiestā kārtā. Kāpēc tā, raidījumā Kā labāk dzīvot skaidro kampaņas "Lai jūra čum un mudž" vadītāja Elza Ozoliņa, Vides risinājumu institūta vadošais pētnieks Matīss Žagars un šefpavārs Renārs Purmalis.

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji patērē lasi, to pēdējo sešu mēnešu laikā ir lietojuši 77% iedzīvotāju. Nākamās biežāk lietotās zivis ir siļķes (57%) un brētliņas (54%). Tad seko skumbrija, tuncis un forele. Mencu pēdējo 6 mēnešu laikā ir patērējuši 28% iedzīvotāju, bet zuti vien 6% iedzīvotāju. Jau iepriekš Pasaules Dabas fonds ir ziņojis, ka dažas no nosauktajām zivju sugām ir uz kritiskas robežas, taču Eiropā netiek darīts viss iespējamais, lai tiktu pārtraukta šo zivju pārzveja.