Liekas, ka pasaulē nav citas tādas ogas, kas tik ļoti var atšķirties pēc krāsas, lieluma un formas. Runa, protams, ir par ķirbjiem, kuru šķirņu daudzveidību varēs šonedēļ novērtēt Latvijas Dabas muzejā izstādē "„Ķirbji un citas lielas ogas 2019", kas norisinās no 23. līdz 27. oktobrim. Raidījums Kā labāk dzīvot uz muzeju dodas trešdienas rītā, lai uzklausītu Latvijas ķirbju audzētāju pieredzi un izdibinātu kādu noslēpumu, kā tad labāk šīs ogas audzēt.

Par ķirbju audzēšanu stāsta dārzniece Elga Bražūne, kura atzīst, ka savā saimniecībā pie ķirbjiem vairāk palīgs, tos audzē viņas meita Saiva Pekuse.

Sarma Žarčinska, kas jau 70 gadus audzē ķirbjus, atklāj, ka ķirbi nevajag audzēt uz mēslu kaudzes, bet droši var audzēt uz komposta. Sausās vasarās noteikti jālaista!

Maija Čerjaka stāsta ne tikai par ķirbju, bet arī paprikas audzēšanu.

Austra Zaļuma no Dobeles vairāk audzē dekoratīvos ķirbjus, bet viņas kolekcijā ir arī saldais kartupelis. Viņa iepazīstina arī ar citu dobelnieku veikumu.

Savukārt Valentīna Kuzņecova izaudzējusi arī kabūzi – arbūza un kabača krustojumu.

Arvīds Neimanis uz izstādi atvedis dekoratīvos ķirbjus.

Raidījumu kopā ar Elvi Jansonu vada kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore Iveta Galēja.