Regulāras pašu gatavotas maltītes mājās. Jā tādām saka raidījuma Kā labāk dzīvot viešņas - naturopāte, naturopātiskā uztura terapeite Ance Anna Šternberga un žurnāla „Četras sezonas” galvenā redaktore, pavārgrāmatu autore Signe Meirāne.

Mājās gatavots ēdiens ne tikai nodrošina to, ka tu zini, ko liec uz sava šķīvja, ko liec katliņā, kad vāri zupu vai gatavo sautējumu. Tāpat mājās gatavotam ēdienam un kopā ieturētai maltītei ir svarīga psiholoģiska aura, jo tas ir brīdis, kad esi kopā ar savējiem.

Meirāne, lai arī pati atzīst, ka labprāt bauda sieru un gatavo, izmantojot sviestu, iesaka mazāk lietot piena produktus. Savukārt Šternberga piebilst, ka arī graudaugu izstrādājumus, kā arī ātri raudzētu maizi vajadzētu uzturā lietot daudz mazāk.

Meirāne atzīst, ka maize jācep pašam un ar dabīgo ieraugu.

Šternberga atklāj, ka piena produkti iesnu laikā var apgrūtināt elpošanas procesu, jo tie pastiprina gļotu rašanos, savukārt kombinācija karsts piens ar medu var palīdzēt, jo piens pastiprina šo gļotu rašanos, bet medum ir savelkoša iedarbības, kas palīdz tās izvadīt.