Ja zinām zemnieku, ja zinām saiminiecību, no kuras nācis prodokts, tas šo produktu personalizē. Tam ir savs stāsts.

Terminu „slow food” pasaule iepazina pirms 30 gadiem, Latvijā gan krietni vēlāk, bet arī pie mums šīs kustības - ēst vietējo pārtiku - atbalstītāju netrūkst. Kā kustība attīstās, vai tieši otrādi, vērojams regress, skaidrojam raidījumā Kā labāk dzīvot.  Studijā uztura speciāliste Lizete Maldere.

Tuvojoties svētkiem, Lizete Maldere aicina domāt par to, ko liekam uz galda, kas ir šie produkti. Viņa atzīst, ka visu var pagatavot veselīgi, arī skābos kāpostus sautēt cidoniju sulā, nav jāpievieno daudz trekna speķa, lai nebūtu pārāk smags ēdiens.

Ja zinām zemnieku, ja zinām saiminiecību, no kuras nācis prodokts, tas šo produktu personalizē. Tam ir savs stāsts.