Dažādās pasaules valstīs ir atšķirīga normatīvo likumu bāze attiecībā uz jautājumu, kādus produktus drīkst saukt par saldējumu. Arī cilvēku personīgā izpratne par to, kādam būtu jābūt šim produktam, ir atšķirīga. Šoreiz raidījumā par to, kas nosaka saldējuma kvalitāti, kāds ir gards un veselīgs saldējums, bet kas atšķir mājas gatavotu no rūpnieciska saldējuma.

Raidījuma viesi - Food Union saldējumu zīmolu vadītāja Sandra Usačeva,  SIA "Rūjienas saldējums" pārtikas tehnoloģe Sanda Gūte, uztura speciāliste Eva Kataja,  BIOR Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, Skrīveru mājas saldējuma pārstāve Lelde Sotniece un Bauskas novada Brunavas pagasta zemnieku saimniecības "Krišjāņi" saimniece Iluta Straģe.