Pieprasītākās šobrīd ir formētas parastās egles, kas nu jau pamatā ir audzētas Latvijā. Šādas egles parasti ir 5 – 10 gadus augušas. Šo gadu laikā egli rūpīgi formē (griež), tad tā ir kupla un skaista, raidījumā Kā labāk dzīvot atklāj stādaudzētāji.

Pieprasītas ir arī baltegles, kas lielākoties ir importa. Eglēm cenas pēdējos gados kritušās, jo konkurence ir liela. Arī pircēji ir kļuvuši prasīgāki. Jo rūpīgāk egle būs formēta un tās būs garāka, jo tā būs dārgāka.

Tuvojoties Ziemassvētkiem mēdzam gari un plaši filozofēt par īstās un neatkārtojamās Ziemassvētku sajūtas radīšanu, bet bieži vien piemirstam pašu vienkāršāko, racionālāko un absolūti nekļūdīgo paņēmienu, lai liktu sirdij notrīsēt, – proti – smaržīga, zaļa … un gluži vienalga izpušķota vai nē, galvenais – lai svecītes deg… jā, tā ir eglīte. Ja līdz šim lielveikalos un pilsētu liellaukumos sastopama, tad tieši tuvākajās dienās daudzi eglīti ienesīs arī mājās. Kur to cirst, kādu eglīti izvēlēties un kā par kociņu rūpēties, lai izturētu vismaz pāris nedēļas telpās, raidījumā Kā labāk dzīvot skaidro Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš un stādaudzētavas "Blīdene" valdes priekšsēdētājs Rinalds Rullis.

Sudrabegles pamazām iziet no modes. Sudrabeglēm pirmajā dienā ir īpatns aromāts. Tas jāņem vērā un nevajag rāt tirgotāju, ka tas nav nosargājis egli no klaiņojošiem kaķiem.

Mežā augušās egles ir izstīdzējušas, jo viņām nav gaismas. Pļavā augušās ir skaistākas. Audzētavās augušām eglēm kuplums ir izteikts, jo tas ir īpaši veidots.

Eglītei podā vajag daudz ūdens. Nevienu egli, ne griezto, ne to, kas podā, nevajag turēt radiatoru tuvumā.