Ir produkti, kurus jau tagad vairs nevar atļauties un ēdienkarte kļūst vienveidīgāka. Cenām turpinot augt, ar bažām tiek gaidīts rudens vai jaunajā mācību gadā varēs izpildīt pat minimumu, gatavojot pusdienas skolēniem. Skolu ēdinātāji jau agrāk noradījuši, ka valstī noteiktā pusdienu dotācija 1 eiro un 42 centi 1.- 4.klašu skolēniem nav pietiekama. Tā nemainīga ir jau astoņus gadus, bet šobrīd līdz ar energoresursu un pārtikas produktu cenu būtisku pieaugumu, problēma kļuvusi pavisam nopietna.

Kādai būtu jābūt pusdienu cenai, kādu situācijas risinājumu saskata skolas, pašvaldības un ēdinātāji Zemgalē?

Par izaicinājumiem kvalitatīvas skolēnu ēdināšanas nodrošināšanā stāsta Elīna Lapiņa un Sandra Leitāne, ReTV.