Nevis kvantitāte, bet kvalitāte – ar šādu pieeju septembra beigās Jūrmalā startēs jau ceturtais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss. Šogad konkursam atlasīti deviņi kori no septiņām valstīm, aiz svītras atstājot virkni zemāka līmeņa pretendentu. Konkursa rīkotāji turpina ceļu uz sākotnēji nosprausto mērķi – padarīt Jūrmalas konkursu vienu no pasaules koru konkursu smagsvara – Eiropas „Grand Prix” – posmiem.

Šogad dalībai konkursā izraudzīti deviņi kori no septiņām valstīm. Konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols teic – uzņemt pēc iespējas vairāk dalībnieku nav konkursa pašmērķis.

Konkursā šogad piedalīsies seši jauktie kori – trīs no Latvijas, pa vienam no Baltkrievijas, Īrijas un Krievijas, vīru koris no Somijas, bet pirmoreiz konkursā piedalīsies sieviešu koris no Turcijas.

Obligātais skaņdarbs ir viena no konkursa intrigām. Katru gadu to versijās trīs veidu koriem raksta kāds cits latviešu komponists, kurš nākamajā gadā ir arī konkursa žūrijā. Pirmā konkursa dalībniekiem obligāto skaņdarbu rakstīja Rihards Dubra, otrajā gadā – Ēriks Ešenvalds, pērn – Andris Dzenītis.

Bet šogad konkursa obligātā skaņdarba autors ir Uģis Prauliņš, kurš komponējis mūziku 18.gadsimta britu dzejnieka Viljama Bleika dzejolim „The Laughing Song” jeb „Smejamā dziesma”. Pirmoreiz to varēs dzirdēt tikai pašā konkursā, un koriem tas varētu būt pamatīgs klupšanas akmens, atzīst diriģente Agita Ikauniece-Rimšēviča, kura konkursā piedalīsies ar savu Jasmīnas kori.