Helēnas Heinrihsones rozes un franču mākslinieka Mišela Kasteņē sieviešu tēli interesanti saspēlējas tikko vaļā vērtajā izstādē galerijā „Māksla XO”. Abus vieno vitalitāte un krāsu košums, bet formas ziņā abu darbi ir gana atšķirīgi.

Latvijā jau labi pazīstamais franču mākslinieks Mišels Kasteņē šobrīd aizrāvies ar abstrakcijas un figurālisma sapludināšanu, bet Helēna Heinrihsone jaunā veidolā turpina savu pirms diviem gadiem aizsākto lielformāta rožu ciklu.

Rozes ir Helēnas Heinrihsones mākslas ļoti būtiska zīme jau daudzu gadu garumā. Pirms diviem gadiem viņa radīja izstādi, kur izmēros milzīgas rozes sakombinēja ar mazām vāzītēm. Akvarelī tapušie darbi pierādīja gan perfektu amata prasmi, gan izcilu jūtīgumu, un izstādi izvirzīja Purvīša balvai.

Jaunajā izstādē Helēna Heinrihsone turpina aizsākto ciklu. Tikai – ja iepriekšējā izstādē viņa apspēlēja vāzes no savas kolekcijas, tad šoreiz par iedvesmas avotu viņai kalpoja slavenā itāļu mākslinieka Džordžo Morandi klusās dabas, to viņa akcentē arī izstādes nosaukumā „Rozes un Morandi vāzītes”.