2002. gadā Rīgā pirmo reizi notika festivāls „Arēna”, aizpildot Latvijā tolaik gandrīz pilnīgi tukšo laikmetīgās mūzikas nišu un izaicinot konservatīvāk noskaņotos mūzikas mīļotājus. 17 gadu laikā, lai arī lēnām, laikmetīgā mūzika kļuvusi jau par ierastu parādību Latvijas koncertdzīvē, bet festivāls „Arēna” joprojām turpina šo nišu paplašināt un popularizēt.

Arī šī gada festivālā klausītājus gaida daudzi interesanti un neparasti notikumi, kas atklās mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā.

Festivāls „Arēna” sāksies 19.oktorbī  un to atklās koncertceļojums ar trolejbusu komponista Andra Dzenīša vadībā, kas klausītājus aizvedīs uz trim dažādām koncertu vietām.

 „Gaidām trolejbusu! Vairāki iemesli, droši vien, gaidīt Arēnas muzikālo trolejbusu, kurš kaut kur tur tālumā vēl nāk. Šis trolejbuss brauc pa jaunas mūzikas ceļiem” šāds Andra Dzenīša video sveiciens šogad ievada festivālu.

Un patiešām sestdien, 19.oktobrī, pulksten 12 no pieturas „Katedrāle” sāksies koncertceļojums ar īpašu trolejbusu, kas klausītājus nogādās uz trim koncertiem. Pa citu maršrutu nekā ierasts braucošs trolejbuss ir pat ļoti atbilstošs simbols festivālam, kas savukārt brauc pa neierastiem mūzikas ceļiem. Andris Dzenītis gluži pie trolejbusa stūres gan nesēdīsies, bet būs ceļojuma vadītājs.