Vairāk nekā 20 dokumentālo filmu no visdažādākajām pasaules malām piedāvās sestais Rīgas Pasaules filmu festivāls, kas no 25.aprīļa līdz svētdienai notiks kinoteātrī „Kino Bize”. Katru gadu festivālam ir noteikta tēma, un šoreiz festivāla programmā iekļautas filmas, kurās ļoti spēcīgi jūtama režisora klātbūtne. Filmu seansus kā allaž papildinās tikšanās ar to autoriem un varoņiem, kopumā festivālā piedalīsies 12 viesu.

Rīgas Pasaules filmu festivāls bijis veltīts gan cilvēka mijiedarbībai ar vidi, gan humora un komēdijas elementiem dokumentālajā kino un citiem tematiem, bet šoreiz uzmanības centrā būs filmas, kuru ļoti svarīga sastāvdaļa ir tieši režisora klātbūtne filmā, kurās bieži vien pats režisors ir viens no filmas galvenajiem varoņiem.

Šai saistībā ne velti par festivāla atklāšanas filmu izvēlēta lietuviešu trimdas režisora, eksperimentālā kino klasiķa Jona Meka 1990.gadā uzņemtā filma „Pastaiga”.

Ņujorka un pats Jons Meks ir filmas galvenie varoņi. Meks kādā lietainā dienā pastaigājas pa Ņujorku, komentē savus novērojumus un dalās nejauši prātā ienākušās pārdomās.

Līdzīgs princips cauraudīs arī citas festivālam atlasītās filmas, kas lielākoties ir nesen tapuši kino darbi. To vidū, piemēram, ir ukraiņu filma ar nosaukumu „Ma” un norvēģu filma „Tēvišķas jūtas”, abas tās ir ļoti personiski stāsti par ģimeni