Restorāni un bāri vasaras sezonā it īpaši skaudri izjūt darba spēka trūkumu. Tiem gada siltajos mēnešos, kad palielinās gan pašmāju tūrisms, gan ārvalstu atpūtnieku skaits, ievērojami pieaug darba slodze, bet atrast sezonālam darbam palīdzīgas rokas nav viegls uzdevums. Latvijas Radio aptaujātie restorānu pārstāvji teic, ka viena no iespējām ir jauniešu piesaistīšana darbā, bet ar to neveicas tik labi, kā gribētos.

Jauniešu piesaistīšana darbam viesmīlības jomā vasaras mēnešos ir ierasta prakse. Tomēr Latvijas Radio aptaujātie restorānu īpašnieki atzīst, ka neizjūt milzīgu interesi no jauniešu puses un uz vakantajām vietām rinda neveidojas. Turklāt tie, kuri darbam piesakās, ne vienmēr ir motivēti vai gatavi izturēt darba slodzi, atzīst restorāna tīkla „Vairāk saules” līdzīpašnieks, šefpavārs Endijs Bērziņš.

Endijs Bērziņš teic, ka ir arī jaunieši, kuri ir motivēti strādāt, bet tā ir mazākā daļa. Arī atalgojums nav pietiekami spēcīgs stimuls meklēt vasarā darbu viesmīlībā.

Uz jautājumu, vai jauniešiem krievu valodas zināšanu trūkums ir šķērslis, lai strādātu restorānā, Endijs Bērziņš pauž, ka tā nav obligāta prasība.

Faktu, ka krievu valodas nezināšana nav šķērslis atrast darbu restorānā apliecina arī restorāna "36. līnija" šefpavārs, līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs. Lauris Aleksejevs stāsta, ka arī valstī esošā likumdošana noteic striktus noteikumus attiecībā uz jauniešu nodarbinātību.

Arī restorāna " Andalūzijas suns" īpašnieks Māris Kreilis stāsta, ka vasarās darbā aicina jauniešus un ne tikai, jo darba apjoms ievērojami pieaug, bet darba roku trūkums ir liela problēma.

Restorānu pārstāvji arī pauž, ka Latvijas vasaras nepatstāvīgie laika apstākļi nav pateicīgi – saulainās dienās darba ir ļoti daudz un līdz ar to nepieciešama arī kuplāka komanda, bet aukstākās dienās visiem uz sezonu piesaistītajiem darbiniekiem nav ko darīt.