Spirulīna ir mikroskopiska aļģe, kas satur vairāk nekā 200 bioloģiski aktīvās vielas. Liela daļa no Eiropā pieejamās spirulīnas tiek audzēta atklātos baseinos, bet pirms septiņiem gadiem tās spirulīnas audzēšanu īpašos bioreaktoros sāka pētīt divas zinātnieces Latvijā – Agnese Stunda-Zujeva un Kristīne Veģere. Šobrīd uzņēmumā “Spirulina Nord” ražo saldētu spirulīnu, spirulīnu sulā un sīrupā, top arī citi jauni produkti

“Mēs, piemēram, esam vecajā lūpu krāsu cehā. Es vēl atceros, ka es kā students gāju ekskursijā un tur sēdēja dāmas un skrūvēja vaļā vāciņus, pārbaudīja, vai tā lūpu krāsa ir labā kvalitātē.”

Biotehnoloģiju uzņēmums „Spirulina Nord” atrodas kosmētikas ražotāja „Dzintars” telpās. Uzņēmuma līdzdibinātāja Agnese Stunda- Zujeva rāda lielo cehu, kur bioreaktoros vairojas spirulīna.

Uzrakstot 10 projektus, uzņēmums sešu gadu laikā piesaistījis investīcijas tuvu 1 miljonam.

Spirulīna galvenokārt pieejama pulvera formā, bet uzņēmumā „Spirulina Nord” tiek izstrādāti jauni produkti šķidrā veidā – spirulīna ar sulu un sīrupiem.

Jaunu produktu izstrādē uzņēmums sadarbojas gan ar RSU, gan Dārzkopības institūtu un tā vadošā pētniece Dalija Segliņa stāsta, ka tieši mazie uzņēmumi aktīvi izmanto inovāciju vaučerus jaunu produktu radīšanā.

Ja līdz šim viss uzņēmumā „Spirulina Nord” saražotais tika pārdots Latvijā un puse no tā interneta veikalā, tad līdz ar ražošanas paplašināšanu tiks domāts arī par ieiešanu Eiropas tirgū.