Zināt visu par pārtikas produktu uzturvērtību un to ietekmi uz veselību ir Evas Katajas uztura speciālistes pienākums. Savukārt gardu un veselīgu ēdienu gatavošana ir ne tikai viņas darba sastāvdaļa, bet arī aizraušanās. Eksperimentu rezultātā viņa atklājusi, ka bioloģiski audzēti produkti nudien ir gardāki, un to uzturvērtību apstiprina arī pētījumi - piemēram, bioloģiskā gaļa, olas un piena produkti ir ar pavisam citu garšu un tajos ir vairāk omega 3 taukskābju.

Par bioloģiski audzētu pārtiku tā nopietnāk Eva aizdomājās, studējot ārzemēs, kur kādā no semināriem analizēja pesticīdu ietekmi un bioloģiskās pārtikas plusus un mīnusus. Tad arī viņa sāka pievērst uzmanību veikalu plauktos esošajiem bioloģiskajiem produktiem, pakāpeniski mudinot to darīt arī citiem.

Evas Katajas ieteikums, runājot par pārtikas izvēli:

Vissvarīgāk būt pieturēties pie pamata lietām, parastiem produktiem, pēc iespējas  gatavot pašam vai vismaz sakombinēt maizi ar sieru nevis pirkt gatavās maizītes. un nepārforsēt ar ēšanu, tā lai viņa kalpo enerģijai, uzturvielām labsajūtai, bet nav par daudz, nav par skādi. Lai nav apsēstības ar ēdienu.

ismaz reizi gadā cilvēks apņemas dzīvot veselīgi, bet ne vienmēr tas sanāk. Kāpēc tā?

"Tiešas atbildes nav. Tāda atziņa ir lielai daļai pacientu, kas saka, ka jau zinu, visu zinu, visu esmu izmēģinājis vai izmēģinājusi, bet atkal esmu tur, kur esmu. Tā jau mums ir ar diezgan daudzām lietām, mēs zinām, kā vajadzētu, bet ikdiena dara savu, mēs esam aizņemti, kaut kas cits šķiet prioritāras, un tā tās lietas, kuras mēs it kā zinām attiecībā uz uzturu, viņas aiziet kaut kur uz aizmuguri," vērtē Eva Kataja. "Varbūt es nezinu, kāpēc visiem neizdodas, bet tas, ko es esmu novērojusi, ka regulāri tiekoties ar šiem cilvēkiem, tas, ka viņiem sanāk atkal un atkal piedomāt par šo jautājumu, viņš arī nokļūst priekšplānā. Tad vairs nav tikai darbs, ģimene un vēl kaut kas, kas ir svarīgs, bet kļūstu svarīgs arī es sev pats, un tad es arī vairāk ieguldu tajā."