Šefpavārs Mārtiņš Sirmais ir restorāna „Trīs pavāru restorāns” līdzīpašnieks. Savulaik popularitāti ieguvis, vadot televīzijas raidījumu „Sirmā ēdienkaratē”. Vairākus gadus vadījis arī raidījumu „Kulta ēdieni”, apceļojot daudzas pasaules valstis un iepazīstinot TV skatītājus ar tām raksturīgākajiem ēdieniem.

Tikko "Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļauts arī restorāns "3 pavāru restorāns". Mārtiņš Sirmais atzīst, ka pēc ceremonijas bijis liels adrenalīns, tāpēc vakarā vairākas stundas braukājis ar mašīnu.

"Ļoti, ļoti liels adrenalīns, tā es uztvēru. Tikai prieks. Tāpēc, ka mēs esam pasaules kulinārijas kartē," atzīst Mārtiņš Sirmais.

Ko tas īsti nozīmē "Michelin" restorānu ceļvedis?

"Es negribu nekādās alegorijās varbūt runāt, bet tas ir, tas ir... No sākuma bija tā, ka vācieši iemācīja latviešiem krāsnī cept un ēst gatavot muižās, tad parādījās ledusskapis, kā nākošais etaps, un tagad ir šis "Michelin" gids . Es to tā uztveru, ka tas ir ļoti, ļoti liels, nozīmīgs pagrieziens vispār restorānu kulinārijas vēsturē," atzīst Mārtiņš Sirmais.

Vai ir bijuši kādreiz brīži, kad ir licies, nu jāmet plinte krūmos?

"Katru dienu (smejas). Ļoti bieži. Es tāds esmu cilvēks, ciklisks, es cikliski ļoti daudz strādāju, tad degu ārā un tad atkal ceļos augšā un atkal strādāju. Es tā visu laiku daru, man tā patīk," atklāj Mārtiņš Sirmais.

Vai ēdienu konkrētā zemē būt vēlams baudīt kopā ar attiecīgās valsts mūziku?

"Pavisam noteikti, jo ēdiens jau viens pats nepastāv. Viņš ir vienmēr atkarīgs no kaut kā, viņš ir atkarīgs no vides, viņš ir atkarīgs no laikapstākļiem, ir atkarīgs no tā, ar ko tu ēd," pārliecināts Mārtiņš Sirmais. "Vai tu ēd [kopā] ar labiem cilvēkiem, vai piespiedu kārtā. Vai tu ēd ar rokām, vai ēd ar irbulīšiem vai dakšām, vai karotēm. Viņš ir atkarīgs no pilnīgi visām neiedomājamākajām lietām. Līdz ar to

mūzika ir viens no tiem iemesliem,  viens no tādiem darbarīkiem, kas rada noskaņu, un viņa var griezt noskaņu. Tāpēc restorānos un vispār ēdot, varbūt ne pat mūzika, bet skaņa kā tāda ir ļoti nozīmīga. Mēs visi droši vien esam bijuši piebāztā krogā, kur var motorzāģi pakārt no skaļuma un tā arī noskaņa un arī tāda ir vajadzīga cilvēkiem piektdienā pēc darba."

Ar ēst gatavošu Mārtiņš aizrāvies kopš 16 gadu vecuma. Tāpēc viņš devās mācīties uz Smiltenes tehnikumu, vēlāk uzsāka darbu populārajā restorānā „Osiris”, bet pēc tam darbojās galerijā „Istaba”, kur piedāvāja pagatavot ēdienu nevis pēc jau sastādītas ēdienkartes, bet pēc klientu vēlmēm.

Pats Mārtiņš reiz atzinis: „Vienīgās ambīcijas ir strādāt to darbu, kas man patīk, un darīt to labi. Viss pārējais man jau ir – veseli bērni un vesela ģimene. Visi ir paēduši, laimīgi. Tas ir maksimums, ko var dabūt no šīs dzīves.”