Gundegas Sauškinas uzņēmums “Very Berry” ar dzērvenēm, mellenēm, avenēm, zemenēm un rabarberiem ir apstādījis gandrīz 40 hektāru. Ceturtā daļa ražas tiek pārdota svaigā veidā; tas ir ienākumu avots vasarā. Trešā daļa ogu tiek sasaldētas, un no tām ziemā gatavo sulas. Tiesa, ar pašu izaudzēto nepietiek, tādēļ, piemēram, ķiršus, aronijas un smiltsērkšķus viņi iepērk. Lai optimizētu ražošanu, “Very Berry” apguvis tehniku, kā no ogām, kas paliek pēc sulu izspiešanas, izgatavot sukādes. Šis pavasaris ”Very Berry” nācis ar divējādām sajūtām. No vienas puses apstājušies eksporta tirgi, arī restorāni sulas un ogas vairs neiepērk. No otras, ar uzviju pieaudzis pieprasījums veikalos.
Gundega stāsta: „Ražojam produkciju, kura ir imunitātes celšanai, tā pati dzērveņu sula, arī melleņu, upeņu sulas. Mēs vairāk ražojam tad, kad cilvēki slimo.”
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X