Pasākums ar atpazīstamo saukli „Pērļu medības” radās pirms vairāk nekā desmit gadiem, notiekot regulāriem pasākumiem Rīgā, starp kuriem lielākie ir „Andele Mandele Grand”, kā arī tematiskā bērnu preču „Andele Mandele Kids”. Idejas autore Līva Jaunozola neuzskata to par lietoto drēbju tirdziņu, bet gan dāmu garderobes izpārdošanu, mainīšanos un tas jau ir pavisam kas cits.

Daudzus gadus Līva darbojusies arī nekustamo īpašumu jomā, šo laiku atceras ar prieku un atzīst, ka tā bijusi izcila skola pārdošanas mākslā. Kopā ar dzīvesbiedru viņi ir izveidojuši kafejnīcu „Rasols” klusajā centrā, lai būtu iespēja nobaudīt bērnības garšu – rasolu- skaistā vidē. Līva audzina divas meitas, atzīst, ka Latvija ir lieliska vieta dzīvošanai, un viņu iedvesmo nesteidzīgas brokastis, izslēgts telefons, miers un klusums.

Līva ļoti labprāt meditē laukos, Piebalgas mājā. Viņas mīļākais gadalaiks ir rudens, kad labprātīgi nododas sēņošanai. Uz saldajiem ēdieniem viņa ir uz “jūs”, tādēļ labāk apēd kādu pašas marinētu gurķi.

Viens no Līvas vaļaspriekiem ir dejošana. Jau no pusaudzes gadiem, labas mūzikas fonā, viņa ir varējusi dejot līdz pat rīta gaismai, tādēļ tētis viņai ir devis iesauku ”Diskopele”, ar ko Līva joprojām ir atpazīstama vairākos interneta portālos.

Viņai patīk ceļot, un ja agrāk viņas sapņu citadele bija Ņujorka, tad vērtībām mainoties, tagad priekšroku dod lauku mājām un piejūras vasarnīcām.

Vēl Līvas kaislība ir lasīt detektīvromānus un intervijas, īpaši ar uzņēmējiem vīriešiem, jo tiem esot cits krampis.

Kafejnīcas "Rasols" saimniece, mudināta atklāt sava īstā rasola recepti, atzīst, ka kKatram īstā rasola recepte ir tā, kas ir bērnības garša.

"Tā, ko arī mēs servējam un kas arī man vislabāk garšo, ir nevis ar doktordesu, bet kūpinātu vistas ruleti. Tas iedod citu garšu. Galvenais knifs ir pareizi marinēti gurķīši, ne pārāk marinēti, galvenais kraukšķīgi!

Arī majonēze ir ļoti svarīga. Provansu tur likt iekšā nevar!" bilst Līva Jaunozola, bet savas majonezes recepti neatklāj.

Arī uzņēmējas dzīvesbiedram garšo rasols, bet strīdus avots ir zirnīši.

"Man negaršo rasols ar zaļajiem zirnīšiem, viņam garšo. Tāpēc mēs rasolu servējām ar zirnīšiem blakus trauciņā. Tas ir mūsu kopdarba zelta vidusceļš," tā Līva Jaunozola.