Laikā, kad lielai daļai sabiedrības "zaļās" izvēles šķiet pašsaprotamas, vides kvalitātes zīmi "Zaļais sertifikāts" tagad var iegūt ne tikai naktsmītnes un lauku apskates saimniecības, bet arī ēdināšanas uzņēmumi, īpaši laukos.
Zaļais sertifikāts ir vides kvalitātes zīme, kas jau vairāk kā 20 gadus tiek piešķirta naktsmītņu uzņēmumiem - viesu namiem, brīvdienu mājām, kempingiem laukos. Vērojot "Zaļā sertifikāta"popularitāti, ēdināšanas nozares uzņēmēji ierosināja paplašināt tā darbību un pielāgot "Zaļo sertifikātu" arī kafejnīcām, restorāniem un citiem ēdināšanas uzņēmumiem, kuri savā darbībā akcentē videi un cilvēkam draudzīgu saimniekošanu. Specifiskus kritērijus ēdināšanas uzņēmumiem izstrādāja vides, ēdināšanas un tūrisma jomu eksperti, un tos testēja restorāns, kurš bija iniciators idejai par "Zaļā sertifikāta" nepieciešamību ēdināšanas jomā.
Plašāk par iespējām ēdinātājiem pieteikties kvalitātes zīmei “Zaļais sertifikāts” stāsta Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.
Ieceri vērtē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X