Latvija ir viena no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur jau otro gadu norisinās Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) organizēta sabiedrības informēšanas kampaņa par pārtikas drošību. Kampaņas ietvaros iedzīvotājus informēs par aktuālajiem pārtikas nekaitīguma un kvalitātes jautājumiem.
Kampaņas atklāšanas pasākumā pārtikas drošības un uztura eksperti sniedza praktiskus ieteikumus, kā izvairīties no pārtikas sabojāšanās un līdz ar to saindēšanās riska ar nepareizi apstrādātiem, nepareizā temperatūrā pārvadātiem vai uzglabātiem produktiem, piemēram, no salmonelozes līdz galam neizceptā vistas šašlikā un produktos, kur tiek izmantotas jēlas olas.
Plašāk stāsta Valsts zinātniskā institūta "BIOR" uztura eksperte Inese Siksna.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X