Latvijā ik gadu atkritumos nonāk aptuveni trešdaļa saražotās pārtikas, un vairāk nekā pusi atkritumos izmet mājsaimniecības, diskusijā par sociāli atbildīgu paradumu veidošanu pārtikas apritē norādīja pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Pārtikas produktus izmest atkritumos mēdz vairāk nekā divas trešdaļas jeb 67% Latvijas iedzīvotāju, turklāt šis rādītājs gada laikā pieaudzis par 8%. 20% iedzīvotāju produktus izmet vismaz vienu reizi nedēļā, 5% no visiem aptaujātajiem to dara vairākas reizes nedēļā, savukārt 20% to dara vismaz reizi vai pāris reižu mēnesī.

Plašāk stāsta pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Viedokli izsaka vides žurnāliste Anitra Tooma.