Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Viens no neiztrūkstošiem ēdieniem latviešu svētku galdā cauri laikiem ir rasols jeb rosols, kā nu katrs to ieradis dēvēt. Gan par pareizo nosaukumu, gan sastāvdaļām un dažādām citām šī ēdiena niansēm ik pa laikam iet vaļā kaislīgi strīdi gan publiskajā, gan privātajā telpā. Lai beidzot noskaidrotu, kāds ir pareizais rasols un vai tāds vispār pastāv, pētnieciskai avantūrai ļāvās un rasola ekspedīcijā devās žurnāliste Sarmīte Kolāte un fotogrāfe un sociālantropoloģe Elīna Kursīte. Rezultāts ir tikko klajā nākusī grāmata, kas nosaukta iecienītā ēdiena vārdā - "R*sols", tikai otrā burta vietā ir zvaigznīte, lai katrs tās vietā var ielikt viņaprāt pareizo burtu, un tādējādi apmierināti būtu gan rasolisti, gan rosolisti.
Ko latvietim nozīmē šis ēdiens un cik dažādos veidos to var pagatavot, par to runājam Starpbrīdī ar Sarmīti Kolāti.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X