28. janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies Siguldas gastronomijas festivāls "Ziemas garšu svinēšana". Apmeklētāji varēs izbaudīt labākos Rīgas – Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus. Par gaidāmo festivālu Starpbrīdī stāsta Ilze Jakubovska, kultūras centra "Siguldas Devons" un gastronomijas festivāla "Ziemas garšu svinēšana" producente.

Ziemas izaicinājumā, kas notiek jau piekto gadu, piedalīsies un uz uguns ēdienus gatavos šefpavāri no atzītākajiem restorāniem: “Entresol”, “Ferma”, “Pavāru māja Līgatnē”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu Pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī jaunie festivāla dalībnieki “Beef Room”. Gastrogrilbārs “Kokos” un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteigs festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes Uguns”.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji.

Festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, šogad būs ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai.