Haizivs gaļas steiks, foie-gras, bruņurupuču zupa vai franču dziedātājputni, kurus apēd ar vienu kumosu. Šīs visas delikatetes saistās ne tikai ar senām tradīcijām, bet arī ar sliktu reputāciju. Ar ko delikatese atšķiras no parasta ēdiena? Kā tās top un kāda ir to vēsture pavārgrāmatās? Un, vai delikatesei vienmēr jābūt nedaudz kontraversālai?

Par šiem un citiem jautājumiem šodien studijā runāsim ar ēdiena kultūras pētnieci, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Etnogrāfijas nodaļas pētnieci Astru Spalvēnu un “Pavāru mājas” saimnieku Ēriku Dreibantu.

Raidījumā noskaidrosim arī, kas īsti ir tējas sēne un ko tā satur. Par to Zanes Lāces-Baltalksnes ierakstā plašāk stāstīs Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes asociētā profesore Zanda Krūma.