Haizivs gaļas steiks, foie-gras, bruņurupuču zupa vai franču dziedātājputni, kurus apēd ar vienu kumosu. Šīs visas delikatetes saistās ne tikai ar senām tradīcijām, bet arī ar sliktu reputāciju. Ar ko delikatese atšķiras no parasta ēdiena? Kā tās top un kāda ir to vēsture pavārgrāmatās? Un, vai delikatesei vienmēr jābūt nedaudz kontraversālai?
Par šiem un citiem jautājumiem šodien studijā runāsim ar ēdiena kultūras pētnieci, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Etnogrāfijas nodaļas pētnieci Astru Spalvēnu un “Pavāru mājas” saimnieku Ēriku Dreibantu.
Raidījumā noskaidrosim arī, kas īsti ir tējas sēne un ko tā satur. Par to Zanes Lāces-Baltalksnes ierakstā plašāk stāstīs Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes asociētā profesore Zanda Krūma.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Komentāri (1)
---Tai fugu- zivij inde visticamāk lokalizēta noteiktā organisma vietā, lai netraucētu dzīvot, tāpat kā čūskām.
---Pašlaik delikatese varētu būt no cilmes šūnām izaudzēta vistas gaļa, ko tirgo šur tur pasaulē.
---Vislabākā garšviela ir izsalkums. Ja šādas garšvielas būs pietiekami daudz tad,iespējams, garšos arī ,,savs tuvākais.''
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!
Draugiem.lv Facebook Twitter