Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Liepājniece Sandra Zāle-Zālīte strādā Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā, meita Marta studē Rīgā, vīrs Ivars darbojas būvniecības jomā. Sirdī viņi visi trīs ir pilsētas pie jūras patrioti un savu vēju, roka un mākslas pilsētu nemainītu ne pret vienu citu vietu pasaulē. Gatavojot baraviku pīrāgus un dārzeņu lečo, Sandra atklāj, kas padara Liepāju par pasaulē labāko vietu.

Baraviku pīrāgi

Sastāvdaļas: kārtainās bezrauga mīklas plāksnes, sviestā saceptas baravikas, biezpiens, ola pīrāgu apsmērēšanai, sāls, rozā pipari, ķiploks.

Pagatavošana: sviestā apceptām baravikām pievieno biezpienu, sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus un krietni samaisa. Pildījumu liek uz kārtainās mīklas plāksnēm, vienā malā, brīvo pusi pārloka pāri, aizspiež ciet, pārsmērē ar sakultu olu. Šauj krāsnī un cep gaiši brūnus.

Sandra cep 200 grādos aptuveni 25-30 minūtes.

Lečo

Sastāvdaļas: pa kilogramam kabacis, paprika, burkāni un sīpoli; ķiploka galviņa, viens čilli pipars, pētersīļu bunte, tomātu pasta, 4. ēdamkarotes balzamiko etiķa, 2 ēdāmkarotes medus, sāls, pipari - melni, balti un sarkani, sēnītes - aptuveni 300 gramu novārīti, nomērcēti podiņi, kas diennakti pavadījuši ūdenī.

Pagatavošana: Pannā atsevišķi apcep gabaliņos sagrieztu kabaci, sasmalcinātus sīpolus un sarīvētus burkānus. Visas apceptās sastāvdaļas liek katlā sutināt. Sutināmajā katlā pievieno palielos gabalos sagrieztu papriku un tomātus, smalki sagrieztu čilli un gabaliņos sagrieztus ķiplokus, balzamiko etiķi, tomātu pastu.

Sautē uz lēnas uguns. Kad visas sastāvdaļas ieguvušas lečo izskatu un garšu, tad pievieno medu, sāli un piparus un smalki sakapātus pētersīļus.

Tad lečo ir gatavs, atdzesē, nogaršo un, ja vajag, papildina ar garšvielām. Pilda burciņās un neaizvākotas burkas karsē cepeškrāsnī 100 grādos pusstundu, lai lečo izsilst. Pēc tam aizvāko un var taupīt ziemai, ja ne, ēd gardām mutēm tūdaļ.

Sandra visas garšvielas liek pēc garšas.

Lai Jums labi garšo!