Rojs Puķe savā mājas lapā pipars.lv stāsta par piedzīvoto un dalās ar receptēm. Viņam palīdz  mamma Viktorija un tētis Mārtiņš. Ģimenes studija dodas pie viņiem ciemos.

"Es vēl neesmu īpaši liels, bet brīžiem esmu pietiekami pikants! :)

Es esmu Rojs un man ir 13 gadi. Mani vecāki diezgan labi pārzina ēdienu, dzērienu lietas un kārtību. Vērojot viņu rosību un darbošanos virtuvē, arī man radās vēlme izpausties. 

Savu blogu sāku rakstīt deviņu gadu vecumā. Sākumā publicēju tikai receptes, tad sāku izvietot produktu apskatus un ceļojumu aprakstus.

Esmu izveidojis arī savu kanālu vietnē Youtube.com un kopš 2017. gada novembra veidoju arī video. Esmu akcijas #Piparspogai (#Piparaizaicinajums) aizsācējs un priecājos par lieliskajiem akcijas rezultātiem!

Mana lielākā aizraušanās pēc kulinārijas ir ceļošana!" tā Rojs iepazīstina ar sevi savā blogā.

Roja tētis Mārtiņš stāsta, ka jau iepriekš bijis ģimenes bizness, kas saistīts ar recepšu portālu – gatavošanu, ēdienu fotografēšanu un recepšu publiskošanu. Kādu dienu arī Rojs pieteicies palīdzēt darboties. Ideja par bloga nosaukums pipars, izrādās, pieder Roja tētim Mārtiņam. Blogs strauji attīstījies, iepatikusies ideja, ja jau bērns to var, to var arī citi. Portāls ar laiku aug un kļūst bagātāks.

Rojs arī īsteno akciju, lai palīdzētu Markusam, kurš sirgst ar bērnu cerebrālo trieku.

Roja bloga veidošanā arvien aktīvi iesaistās arī vecāki. Mamma Viktorija ir ēdienu fotogrāfe un viņa palīdz dēlam ar ēdienu bildēm.

“Ja citās ģimenēs ir – pagaidi, kamēr atdziest, mūsu mājās – pagaidi, kamēr mamma nofotografē,” atzīst tētis Mārtiņš

Uzkodas no barankām un gaļas bumbiņām

Kādu dienu šo ideju atradu vienā no ārzemju portāliem un nolēmu pamēģināt, kā tas garšo. Recepte ir gaužām vienkārša un mani sākumā mulsināja, kā būs ar barankām - vai tās nebūs cietas?! Taču piens dara brīnumus un šo recepti iesaku izmēģināt arī tev.

Sastāvdaļas: 200g baranciņas, 500g maltā liellopu gaļa, 100g siers, garšvielas, piens

Pagatavošana: Baranciņas ieliek bļodā, pārlej ar pienu un atstāj uz 15 min. Pa šo laiku baranciņas paliks mīkstas un mazliet palielināsies apjomā.

Maltai gaļai pievieno garšvielas pēc garšas, kam nu kas patīk. Es pievienoju kūpinātu papriku un ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa un izveido tik daudz bumbiņas, cik ir baranciņas.

Baranciņas izņem no piena, izkārto un cepešpannas. Pa virsu katrai baranciņai uzliek gaļas bumbiņu un pārkaisa to ar rīvētu sieru.

Cep 180 grādos 20-30 min - viss atkarīgs no bumbiņu lieluma.

Pasniedz gan siltas, gan aukstas.

Mazie ābolu kruasāni

Godīgi sakot, šie kruasāni (citi tos sauks par pīrādziņiem) man ļoti garšo, bet pats baidījos tos gatavot. Likās sarežģīti. Taču nekā! Nav tik traki, vajag tikai sākt un viss izdosies. Katrā ziņā, vienreiz tos pagatavojot, recepti atkārtosiet vēl un vēl. Turklāt, tagad ir ābolu laiks un tie ir īpaši gardi!

Sastāvdaļas: 400 g bezrauga kārtainā mīkla, 4-5 āboli, 1 ola, cukurs, kanēlis.

Pagatavošana: Ābolus nomizo un sagriež palielās daiviņās.

Mīklu atkausē. Galdu pārkaisa ar miltiem un mīklu mazliet izrullē. Mīklu sadala trīsstūrīšos. Katru trīssturīti pārkaisa ar cukuru un kanēli. Uz resnākās mīklas trīsstūra daļas liek ābola šķēli un  sarullē. Kruasānus apsmērē ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 15 min.

Pēc vēlmes kruasānus var izdekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, pērļu cukuru vai šokolādes skaidiņām.

Ātri un vienkārši!