Linda Kramēna savulaik bijusi modele, bet tagad modeles darbu nomainījusi uz pilnas slodzes mammas darbu. Guntars un Linda audzina kopīgās meitas Martu un Annu, bet brīvdienās viņiem pievienojas Guntara dēli, šoreiz tas ir Ralfs, un tad top biezpienkūka un ķirbju zupa, ko baudīt kopā ar stori. 

Marta ir bērnudārzniece, Anna mācās 2. klasē Franču licejā. Ralfs mācās 6. klasē un  jaunākais hobijs ir volejbols, bet vispār viņš nodarbojas ar futbolu Rīgas futbola skolā. Tētis Guntars ir uzņēmējs. Linda šobrīd ir, kā pati saka, mamma ar lielo burtu, kuras dzīve ir pakārtota bērnu nodarbībām. Palēnām viņa atgriežas ar pie modeles darba, bet Linda ir apguvusi arī šuvējas amatu, sākumā ar domu meitām skaistas kleitas šūt, bet ir arī dažādas domas, kā nākotnē šis prasmes likt lietā.

Katru nedēļu Linda arī pati mājās cep maizi, veselīgu pilngraudu maizi ar sēkliņām.

Ķirbju zupa

Sastāvdaļas. Sīpols, puravs, kartupeļi, burkāns, ķirbis, rozmarīns, sāls, pipari, saldais krējums, maza karotīte sviesta.

Pagatavošana. Sagriež dārzeņus, sīpolus un puravus. Visu apcep vokpannā, pievieno garšvielas, svaigus rozmarīna gabaliņus, apcep dārzeņus pusmīkstus, tad pievieno verdošu ūdeni un savāra, līdz dārzeņi pavisam mīksti.

Pielej saldo krējumu sablendē un pavāra, līdz uzmet burbuli. Beigās vēl iemaisa sviestu.

Stori sagriež gabalos apkaisa ar sāli, pipariem, lauru lapām un rozmarīnu. Ļauj iemarinēties stundu un liek cepties cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Svarīgi stori nepārcept.

Zupu var pasniegt ar stori, grauzdiņiem, sēklām, kazas sieru, apceptu bekonu. Katrs izvēlas savām garšas sajūtām ideālās piedevas.

 

Biezpienmaize

Sastāvdaļas. 600 gr biezpiena, 3 lielas olas (istabas temperatūrā), 3 ēdk sviesta (istabas temperatūrā), 100 g cukura, 100 g mannas, 3 ēdk skāba krējuma, 20 ml salda krējuma, šķipsniņa sāls, šķipsniņa vaniļas cukura.

Pagatavošana. Visu saliek bļodā un sablendē. Ja tīk graudaināks, sablendē mazāk, ja vēlas pufīgu, tad krietnāk sablendē.

Liek kūkas cepamajā formā ar noņemamajām malām. Pārkaisa ar kanēli un cukuru. Cep aptuveni 30 minūtes 180 grādos. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu. Sacepums gatavs, kad nelīp vairs klāt.

Pasniedz ar sablendētām svaigām zemenēm. Šoreiz izmantotas saldētas zemenes.