Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Kandavas novadā lauku sētas "Indāni" saimniece Signe Ezeriņa bauda dzīvi laukos, lutina savu ģimeni ar gardiem ēdieniem, bet reizēm gadās arī tā, ka kabacis jau sarīvēt, olas jau bļodā iesistas, bet izrādās miltu mājās nav… Ģimenes studijā Signe Ezeriņa kopā ar bērniem Beāti un Tomu cep kabaču pankūkas "Kad mājās nav miltu" un gatavos "Saldo mākoni", kas garšo visos gadalaikos. 

“Lauku sēta tapusi pateicoties manam sapnim un ģimenes atbalstam,” atklāj Signe Ezeriņa un ved Ģimenes studiju ekskursijā pa savu sētu, kur mīt zosis, gotiņas, aitas, kaziņas, zirgi, tītari un vistas.

Lai būtu interesantāk, ģimene ļaujas dažādiem interesantiem projektiem. “Indānu” sētā ir filmēta filma “Mazie laupītāji”. Un stallī vircas bedrē patiešām mērcēti varoņu Guči un Klopsis jeb aktieri Arturs Skrastiņš un Juris Žagars. Režisors vēlējies, lai viss filmā ir pa īstam. Savukārt jaunākajā latviešu filmā bērniem "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" kā aktrises piedalās “Indānu” sētas zosis. Bet viss sācies ar Virdžīnijas Lejiņas “Likteņa līdumniekiem”. 

Ģimene nodarbojas ar lauku tūrismu, ļaujot viesiem, lielākoties ģimenēm, izbaudīt to, kā būtu, ja pašiem būtu lauki. Ģimenē dzīvo arī vairāki audžubērni.

 

"Saldais mākonis"

Vajadzēs. 2 paciņas „Selgas” šokolādes cepumu, 1 paciņa sviesta, paciņa (iepakojums) zefīra, 300 g saldā krējuma, ogas (šoreiz ērkšķogas).

Pagatavošana. Sadrupina cepumus (ātri to var izdarīt, izmantojot mīklas rulli). Izkausē sviestu . Sajauc sviestu ar cepumiem un kārtīgi samaisa. Gabaliņos sagriež zefīru. Sakuļ putukrējumu, tad tajā iemaisa sagrieztos zefīrus un ogas.

Ņem cepumu masu pa daļām, veido tādas kā bumbiņas, saspiež un liek katru atsevišķi uz šķīvīšiem (cik ēdāju - tik arī šķīvju). Virsū liek putukrējuma-zefīra-ogu  masu. Grezno ar ogām, piparmētru lapām.

Pirms pasniegt, saldo kādu brīdi jāpatur ledusskapī.

 

Kabaču pankūkas "Kad miltu nav mājās"

Vajadzēs. 2 kabačus, 4 olas, veikalā nopērkamu maisījumu picas pagatavošanai.

Pagatavošana. Sarīvē kabačus, piesit olas un iemaisa masā. Tad pievieno maisījumu . Raugās, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra. Lai turas kopā. Ja nepieciešams, pievieno arī sāli. Cep pankūkas uz pannas. Pasniedz ar krējumu, kurā iemaisītas sagrieztas dilles vai arī citi zaļumi pēc izvēles.