Arnis Vērzemnieks sevi sauc par gardēdi - garšīgi paēst un gardi gatavot ir Arņa sirdslieta. Gatavojot vistas gaļas woku un rudenīgo ābolu kraukšķi, saruna Ģimenes studijā par ēdienu un par ģimenes kopā būšanu brīdī, kad nākas sastapties ar smagu slimību.

Vērzemnieku ģimenes tētis Arnis ikdienā strādā sabiedrisko attiecību aģentūra. Pārējo laiku cenšas veltīt ģimenei, kopīgam interesēm Ar sievu Līgu abi dodas kopā uz koncertiem ārzemēs. Ceļot cenšas kopā ar bērniem.

Līga šobrīd ir mamma uz pilnu slodzi. Viņa audzina gadu un astoņus mēnešus veco Elzu, kura mācās pirmos vārdus. Līga savulaik strādājusi par skolotāju, pagaidām pārdomā, ko darīt, kad Elza paaugsies.

Līga labprāt strādātu ar jauniešiem un bērniem, bet atzīst, ka šobrīd darbs skolā ir smags un tas ne vienmēr nes gandarījumu.

Desmit gadus vecais Kristaps paralēli mācībām skolā nodarbojas ar robotiku, florbolu un golfu. Golfu, izrādās, spēlē visa ģimene. Pirmais aizsācis Arnis, kuru kolēģe ievilinājusi golfā, pēc tam pievienojās Līga, tad arī Kristaps, tā tas ir izvērsies par ģimenes sporta veidu. Laba kopīga izklaide visiem kopā!

Sarunā Ģimenes studijā Vērzemnieki arī stāsta par smagu posmu ģimenēs dzīvē – gada sākumā Arnim konstatēja vēzi. Tas bija šoks visiem, jo bija jāsaprot, kā dzīvot tālāk.

Arnis atzīst, ka visu smagumu uzņēmusies Līga, uz kuru balstījies gan psiholoģiski, gan arī fiziski, jo bija reizes, ka stāvoklis bija tāds, ka pats neko nevarēja, pat apģērbties.

Līga neslēpj, ka tas prasīja daudz spēka, bet dzīve iemeta tādā situācijā, tā ir jāpieņem un jācīnās.

Galvenais pavārs ģimenē ir Arnis. Viņš atzīst, ka patīk garšīgi paēst, ārzemēs vienmēr grib izmēģināt kaut ko ne vietējas virtuves. Pašam tuva ir Austrumu virtuve, arī arābu pasaules ēdieni. Gatavošanas mīlestība Arnim ir no vecāsmammas, kas vienmēr viņa bērnībā ģimenē gatavojusi. Pirmais ēdiens, ko taisījis pats, bijis sautējums, par pamatu ņemot grāmatu Džeroma K. Džeroma grāmatu “Trīs vīri laivā”, kur viņi gatavo no tā, kas palicis laivā. Arnim pirmais sautējums bija no tā, ko varēja atrast ledusskapī.

Arnis uzskata, ka ēdienā jābūt vismaz piecām garšvielām, lai tas būtu garšīgs, lai būtu garšu un aromātu buķete.

Līga bilst, ka sākumā bijis grūti pierast pie Arņa garšvielām. Taču pielāgojusies Arņa garšas kāpiņām. tagad arī kotletes ar kanēli liekas garšīgas.

Woks ar vistas gaļu un dārzeņiem

Nepieciešamie produkti: vistas fileja, vidēji liels cukini, 2 burkāni, 2 paprikas, sarkanais sīpols, 2 ķiploka daiviņas, čili pipars, ingvers, šampinjoni, konservēti ananāsi, konservēti bambusa dzinumi, konservēti sojas dīgstu asni, olu nūdeles, eļļa (jebkura, tikai ne olīveļļa), milti, Vusteršīras mērce, Blue Dragon saldskābā mērce.

Gatavošana: vistas fileju sagriež gabaliņos un sajauc ar Vusteršīras mērci atstāj uz 30 minūtēm līdz vienai stundai marinēties.Pirms likšanas pannā vistu apviļā miltos. 

Ķiplokus, čilī bez sēklām, ingvera gabaliņu sagriež smalki. Dārzeņus sagriež salmiņos, sēnes un sīpolu - ripiņās.

Vokpannā sakarsē eļļu uz vidējas uguns, pievieno sagatavoto vistu, nedaudz ļauj gaļai apcepties. Intensīvi maisa, lai nepiedeg. Pēc dažām minūtēm gaļu no pannas ņem laukā. To atkal pievienos beigās.

Pannā liek smalki sagrieztu ķiploku, ingveru, čilī. Pievieno sīpolus un burkānus. Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus un sēnes. Cep, kamēr mīksti. Pēdējos pievieno ananāsus, bambusa dzinumus un sojas dīgstu asnus. Kad dārzeņi ir apcepti, pievieno vistu.

Pašās beigās pievieno vārītas olu nūdeles un iejauc saldskābo mērci. Cep vēl dažas minūtes. 

“Apple crumble” jeb āboli ar drumstalām

Nepieciešamie produkti: 10 rudens āboli, 1 glāze cukura, paciņa sviesta, milti, vanilīncukurs, kanēlis.

Gatavošana: Nomizo ābolus, sagriež daiviņās. Kārto ietaukotā cepamtraukā, apber ar kanēli.

Drumstalas gatavo no sviesta, cukura un miltiem, pievieno vanilīncukuru. Visas sastāvdaļas saber traukā un mīca ar rokām, kamēr drumstalas gatavas. Ber virsū āboliem un cep 200 grādos 30 - 40 minūtes.

Pasniedz siltu ar plombīra saldējumu.