Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Vīnzinis Roberts Brencēns interesējas ne tikai par vīniem un sieriem. Viņš arī labprāt arī gatavo un godos pārsteidz ģimeni ar kaut ko īpaši pagatavotu. Ikdienā viņš nav ģimenes pavārs, patīk gatavot svētku reizēs. Ģimenes studijai klātesot, viņš gatavo viegli apsvilinātu lasi, pasniegtu ar jūras zāli un stikla nūdelēm. Mācāmies gatavot uzturvielām bagātu ēdienu!

Mamma Dace Brencēna atzīst, ka bijusi pārsteigta par dēla izvēli kļūt par vīnzini. Taču Roberts atklāj, ka mainīt dzīvi un pamest arī iesāktās studijas augstskolā mudinājusi pieredze, kas gūta, strādājot Šveices kalnos, strādājot par slēpošanas instruktoru. Atziņa – nedarīšu neko tādu, kas dzīvē nepatīk. Lietas, kas Robertu interesē ir kalnu slēpošana, labs ēdiens un vīns. Šobrīd viņš šīs savas intereses spēj savienot, bet nākotnes iecere ir vest grupas uz kalniem, kur saviem viesiem arī pats gatavotu ēdienu un pasniegtu vīnu.

Lasis ar stikla nūdelēm un jūras zālēm

Lasi sagriež šķēlēs un iemarinē rozē vīnā, tumšajā sojā un laima sulā. Tur marinādē apmēram pusstundu.

Mazos gabaliņos sagriež papriku . Uzkarsē pannu un sāk gatavot mērci. Apgrauzdē  riekstus, tad pievieno ēdamkaroti medus, apslaka ar tumšo soju un piespiež arī laima sulu. Kad rieksti paliek patīkami brūni, pievieno sagriezto papriku, sagrieztu ķiploka daiviņu un apcep arī to. Tad liek uz pannas laša gabaliņus un tos apsvilina. Svarīgi nepārcept, lai lasis būtu apcepts no ārpuses, bet iekšpusē paliktu jēls.

Uzvāra makaronus. Šajā reizē vārīja stikla nūdeles. Kad tās gatavas, nedaudz apcep tajā mērcē, kurā cepās lasis. Salātos labi piestāv jūras zāles ar eļļu un sezama sēklām.

Panna Cotta

Katliņā liek saldo krējumu, pienu, cukuru, vaniļas cukuru  un maisot uzkarsē.

Kad maisījums sasniedzis apmēram 75 grādus, pieliek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un uzvāra.

Nedaudz atdzesē, salej apaļos vienreizējos folija trauciņos un liek ledusskapī sastingt. 

Desertu pasniedz ar ogām vai  ogu mērci.