Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Ģimenes studija šoreiz pārceļas uz Salacgrīvu, lai tiktos ar četru bērnu mammu Baibu Dobeli un viņas atvasēm - Karlīnu, Kārli, Līvu un Rūdolfu. Godīgas sarunas par mācīšanos dzīvot vienai ar četriem bērniem rit, gatavojot sviesta pupiņas ar ciedru riekstiem un cepot Dobeļu-Sīlīšu firmas zīmi - šokolādes kūku.
Sviesta pupiņas ar ciedru riekstiem
Pupiņām nogriež galus, sagriež trīs daļās, vāra sālsūdenī līdz paliek mīkstākas. Nolej ūdeni.
Sacep ciedru riekstus uz pannas sviestā (Baiba cep arī kūpinātu cūkas cauraudzīti). Pasniedz pupiņas, pārlejot ar sviestā ceptiem riekstiem un pēc patikšanas pieliek gaļiņu.
Šokolādes kūka
Biskvītam vajadzēs: 4 olas, 350g miltu, 3 ēdk kakao pulvera, 250 g sviesta, 200 g cukura, 1,5 tējk cepamā pulvera, 200 g šokolādes.
Pildījumam vajadzēs: 400 g svaigā siera, 2 ēdk (pēc garšas) kondensētā piena, 400 ml saldā krējuma, dārza ogas.
Pagatavošana. Izkausē šokolādi ūdens peldē un noliek atdzesēties, tikmēr sviestu istabas temperatūrā sakuļ ar cukuru. Pievieno sviestam atdzisušo šokolādi. Pa vienai pievieno olas un kuļ, kamēr mīklas krāsa no tumšas kļūst gaiši brūna un gaisīga.
Miltus, kakao pulveri un cepamo pulveri samaisa atsevišķā traukā un pievieno mīklai, izmaisa un ievieto kūkas formā. Cep 200 grādu temperatūra apmēram 35 - 45 minūtes, pārbaudot ar kociņu kūkas gatavību.
Krēmam sakuļ saldo krējumu un pievieno svaigo sieru un kondensēto pienu. Ja krēmu vēlas stingru, pievieno želantīnu. Dekorē ar ogām.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X