Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Digitālo mediju projektu vadītāja Inguna Lagzdiņa kopā ar savām meitām Lindu un Lauru piektdienas ir pasludinājušas par meksikāņu virtuves dienu. Ģimenes studijā top pica un saldie kanēļa čipši no meksikāņu tortiljām.

 

Fahitas pica ar vistu

Sastāvdaļas. 1 pudele pica mērces, 4 gab. Santa Maria Pizza Tortilla, 1 paciņa Santa Maria Fajita Spice Mix Original, 300 g vistas filejas, 1 ēdk. eļļa, 1 sarkanais sīpols, puse paprikas, 300 g rīvēts siers.

Pagatavošana. Uzkarsē krāsni līdz 250 °C. Uzkarsē cepamajā pannā eļļu un apcep sagrieztos vistas gabaliņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, papriku un garšvielu maisījumu. Cep aptuveni 3-4 minūtes.

Receptē paredzēts picai pievienot ananāsu gabaliņus, taču Inguna to vietā uz picas liek rukolu.

Uz tortiljas uzklāj picas mērci, aptuveni 2 ēdamkarotes uz tortilju, un papilda ar sieru. Uz picām uzklāj fahitas maisījumu. Liek picu uz plāts un ievieto krāsns apakšējā daļā. Cep aptuveni 5-8 minūtes vai kamēr siers izkusis un ir zeltaini brūns.

Kanēļa čipsi

Sastāvdaļas. 4 gab. Santa Maria Tortilla Original Medium, 2 ēdk. (40 g) malts kanēlis, 100 g granulēta cukura, eļļa cepšanai. Svaigi augļi pasniegšanai.

Maskarpones dip mērcei. 250 g maskarpones siers, 1. ēdk. kļavu sīrupa, 25 g pekanrieksti, grauzdēti un sasmalcināti.

Pagatavošana. Samaisa uz liela šķīvja cukuru ar kanēli. Uzkarsē cepamajā pannā eļļu. Sagriež katru tortilju 8 gabalos un cep, līdz tās kļūt zeltaini brūnas. Ieliek šķīvī ar kanēli un cukuru tortiljas gabalus. Labi samaisa, kamēr tie vēl karsti. Pirms pasniegšanas ļauj čipsiem atdzist.

Maskarpones dip mērce. Rupji sasmalcina pekanriekstus. Samaisa maskarpones sieru ar kļavu sīrupu un pekanriekstiem.

Pasniedz kanēļa čipsus uz liela šķīvja ar maskarpones dip mērci un svaigiem augļiem.